FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko-srijemska županija i AP Vojvodina dogovorile tješnju suradnju

VUKOVAR,22. travnja(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer ipredsjednik Odbora za europske integracije, međunarodnu i regionalnusuradnju Autonomne pokrajine Vojvodine Nenad Čanak razgovarali sudanas u Vukovaru o zajedničkim projektima suradnje tih dviju regija.
VUKOVAR,22. travnja(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i predsjednik Odbora za europske integracije, međunarodnu i regionalnu suradnju Autonomne pokrajine Vojvodine Nenad Čanak razgovarali su danas u Vukovaru o zajedničkim projektima suradnje tih dviju regija.

Vukovarsko-srijemska županija i Autonomna pokrajina Vojvodina nastavit će surađivati na konkretnim projektima regionalne i prekogranične suradnje sukladno Protokolu o međusobnim odnosima potpisanom prije tri godine, potvrdio je novinarima nakon sastanka vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

Šafer je kazao kako je riječ o zajedničkim projektima razminaranja državne granice, uspostavi malograničnih prijelaza Strošinci-Jamena i Vukovar-Vajska, povezivanju sveučilišnih centara Osijek, Subotica i Novi Sad te operativnom projektu obnove mosta Erdut-Bogojevo.

"Očekujemo da ćemo tijekom ove i iduće godine preko mosta Erdut-Bogojevo uspostaviti željeznički promet između Subotice, Vukovara i Vinkovaca", ocijenio je župan Šafer.

"Kako su i Vukovarsko-srijemska županija i AP Vojvodina članice Skupštine europskih regija, naša je suradnja posebno inspirativna za Europsku uniju jer daje primjer da se međuregionalnom suradnjom problemi mogu rješavati daleko jednostavnije i brže nego na državnoj razini", poručio je predsjednik Odbora za europske integracije, međunarodnu i regionalnu suradnju AP Vojvodina Nenad Čanak.

Također je najavio da će se uskoro s radom početi i Komisija za suradnju, čije su članove imenovale AP Vojvodina i Vukovarsko-srijemska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙