FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Sporazum o suradnji HNS-a i vijeća 4 nacionalne manjine

SISAK, 18. travnja 2005. (Hina) - Podružnica Hrvatske narodnestranke-liberalnih demokrata Siska i vijeća četiriju nacionalnihmanjina grada Siska i Sisačko-moslavačke županije danas su svečanopotpisali sporazum o suradnji.
SISAK, 18. travnja 2005. (Hina) - Podružnica Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Siska i vijeća četiriju nacionalnih manjina grada Siska i Sisačko-moslavačke županije danas su svečano potpisali sporazum o suradnji.

Vijeća srpske i bošnjačke nacionalne manjine grada Siska i županije, te predstavnici albanske i mađarske nacionalne manjine u Sisačko-moslavačkoj županiji dali su potporu HNS-u i sisačkoj oporbenoj koaliciji (SDP, HNS, HSS i LD) "Sisačko proljeće" na idućim lokalnim izborima za sisačko Gradsko vijeće.

U ime sisačkog HNS-a sporazum o suradnji potpisala je njegova predsjednica Ivanka Boras, dok su ga u ime nacionalnih manjina potpisali - Siniša Gajić i Milovan Bojčetić za gradsko i županijsko vijeće srpske nacionalne manjine, Alija Avdić za gradsko Vijeće bošnjačke nacionalne manjine, te Memqaj Skender i Arpad Kiš za albansku i mađarsku nacionalnu manjinu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sporazum je pozdravio nositelj gradske oporbene koalicijske liste "Sisačko proljeće" i njihov kandidat za gradonačelnika Siska Davorko Vidović iz SDP-a koji je najavio da će se u sisačkoj gradskoj upravi, nakon pobjede njegove koalicije na lokalnim izborima, osnovati Ured za nacionalne manjine i ljudska prava koji će rješavati sva pitanja vezana uz rad nacionalnih manjina na sisačkom području. Nacionalne manjine su, naglasio je Vidović, bogatstvo Siska s kojim će Sisak postati europski grad tolerancije, dijaloga, dobrog i sretnog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙