FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana Euroregija Mura-Drava

ZALAKAROS, 19. travnja 2005. (Hina) - U mađarskom gradiću Zalakarosupredstavnici Međimurske županije i mađarskih županija Somogy i Zaladanas su održali osnivačku sjednicu Euroregije Mura-Drava.
ZALAKAROS, 19. travnja 2005. (Hina) - U mađarskom gradiću Zalakarosu predstavnici Međimurske županije i mađarskih županija Somogy i Zala danas su održali osnivačku sjednicu Euroregije Mura-Drava.

Nakon što je prihvaćen Statut, za prvoga predsjednika Euroregije izabran je predsjednik skupštine županije Zala Zoltan Bodog Kiss koji je najavio proširenje suradnje i na ostale pogranične županije u Hrvatskoj, poglavito na Virovitičko-podravsku i Koprivničko-križevačku županiju.

Članice Euroregije namjeravaju konkretnim projektima namaknuti novac iz Interreg programa Europske unije u kojima je osigurano osam milijuna eura, rekao je predsjednik Euroregije Zoltan Bodog Kiss. Od planiranih projekata spomenuta je izgradnja mosta na Muri između mađarskog Murakeresztura i Kotoribe u Međimurskoj županiji, kao i uspostava prekograničnih parkova prirode.

Na potpisivanju Statuta Međimursku županiju predstavljao je zamjenik župana Josip Posavec naglasivši da će raditi na razvijanju dobrosusjedskih odnosa i gospodarske suradnje.

Treći potpisnik Statuta Euroregije Mura-Drava dr. Istvan Gyenesei, predsjednik skupštine županije Somogy, rekao je da će se, unatoč stvarnoj potrebi, zauzeti za sprječavanje gradnje hidroelektrana na Muri i Dravi kako bi se očuvali prirodni tokovi tih rijeka.

Nakon današnje osnivačke sjednice najavljeno je utemeljenje odbora koji će razraditi konkretne projekte i kandidirati ih kako bi se dobio novac iz europskih fondova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙