FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: nastupni posjet konzulice Srbije i Crne Gore

VUKOVAR,14. travnja 2005.(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan NikolaŠafer primio je danas u nastupni posjet novoimenovanu generalnukonzulicu Srbije i Crne Gore (SiCG) u Vukovaru Bojanu Ristić.
VUKOVAR,14. travnja 2005.(Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer primio je danas u nastupni posjet novoimenovanu generalnu konzulicu Srbije i Crne Gore (SiCG) u Vukovaru Bojanu Ristić.

Tijekom razgovora sa Šaferom konzulica je istaknula važnost regionalne suradnje, posebice između Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije.

Ta su dva područja, kako je naglasila, upućena jedno na drugo te bi suradnju između Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije trebalo još više razvijati na dobrobit građana obaju područja.

Ristić je podsjetila i važnost Sporazuma o međusobnoj zaštiti manjina između Hrvatske i SiCG, potpisana prošle godine u Beogradu, koji bi uskoro trebala potvrditi Skupština SiCG.

Šafer se, govoreći o nužnosti regionalne i prekogranične suradnje, zauzeo za otvaranje Vukovarsko-srijemske županije prema područjima i regijama u susjednim državama.

"Jedna od takvih regija je i Vojvodina s kojom je Vukovarsko-srijemska županija uspostavila suradnju i već su pokrenute inicijative za zajednički pristup rješavanju nekih pitanja koja otežavaju život građana s obje strane granice, kao što je razminiranje", rekao je Šafer.

Također je izrazio uvjerenje da će dobra suradnja na lokalnoj regionalnoj razini pozitivno utjecati na poboljšanje bilateralnih odnosa između Hrvatske i SiCG.

(Hina) xzdra ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙