FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ceh ribara HOK-a nije protiv reformi

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Ceh za ribarstvo, akvakulturu ipoljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) reagirao je na, kako sunaveli u današnjem priopćenju, netočne i paušalne ocjene o hrvatskomribarstvu, koje se pojavljuju zadnjih dana.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) reagirao je na, kako su naveli u današnjem priopćenju, netočne i paušalne ocjene o hrvatskom ribarstvu, koje se pojavljuju zadnjih dana.

Netočne informacije, kako je istaknuo predsjednik Ceha Tonči Božanić, šalju iskrivljenu sliku u javnost i tako otežavaju ostvarenje ciljeva za koje se Ceh zalaže.

Božanić podsjeća kako se Ceh ribara dugi niz godina zalaže za izgradnju veletržnica kako bi se stvorili uvjeti da se prodaja ribe do kraja organizira legalno, a o svim tim inicijativama izvještavali su Vladu i resorna ministarstva.

Budući nisu dobili nikakve povratne reakcije u Cehu se pitaju koji je tome razlog, te dodaju kako iz toga mogu naslućivati da je trgovački lobi i lobi nelegalnih preprodavača ribe utjecajniji od Ceha ribara.

Ceh ribara, kako se navodi u priopćenju, ne slaže se s izjavama iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, objavljenima prije nekoliko dana, da su Hrvatskoj oko punog proglašenja Zaštićenog ekološko - ribolovnog pojasa vezane ruke.

Napominju kako ne postoji ni jedan akt u EU kojim se zabranjuje ili osporava državama kandidatima za ulazak u EU proglašenje ZERP-a ili pak Gospodarskog pojasa te se stoga zalažu za što skorije sačinjavanje Ugovora o partnerstvu u ribarstvu s EU.

Što se pak tiče modela finaciranja obnove ribarske flote u Cehu ribara ga pozdravljaju, no napominju kako su uvjeti kreditiranja koji su ponuđeni u javnom natječaju različiti i nepovoljniji od onih koje je Vlada usvojila potkraj veljače.

Ceh upozorava i na nespremnost naših brodogradilišta za rekonstrukciju i gradnju ribarica, ističući kako su hrvatska brodogradilišta prezaposlena ili preskupa ili nemaju iskustva u opremanju ribarskih brodova te da ne mogu ponuditi sigurne i prihvatljive rokove za izgradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙