FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport do 12.30 sati

ZAGREB, 3. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati:
ZAGREB, 3. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BEČ - Do ove godine većina najboljih hokejaša na svijetu koncem travnja i početkom svibnja nastupala je u završnim susretima NHL lige. Međutim, zbog "lockouta" središnji događaj sezone postalo je Svjetsko prvenstvu u Beču i Innsbrucku na kojem sudjeluje rekordnih 120 igrača iz NHL lige. Na posljednjem SP-u u Češkoj nastupilo je 107 igrača iz sjevernoameričke profesionalne lige. Posljednjih godina broj NHL-ovaca na svjetskim prvenstvima u stalnom je rastu. Na svjetskoj smotri u Švedskoj 2002. godine bilo ih je 86. Godinu dana kasnije u Finskoj 98, a prošle godine u Češkoj 107. Zbog otkazivanje NHL sezone čak 388 igrača je ove sezone preselio u europske klubove. Najviše u Rusiju (78), te Švedsku (75).

BERLIN - Pobjedom na gostovanju protiv Erzgebirge Auea (2:1), nogometaši njemačkog drugoligaša Kolna osigurali su tri kola prije kraja sezone povratak u prvu ligu. Koln je mjesto u elitnom razredu njemačkog nogometa izgubio prošle godine no nakon samo jedne sezone u drugoligaškom društvu vraća se u viši rang. Koln trenutačno ima 61 bod.Na drugom mjestu je Duisburg (59), kojem za plasman u prvu ligu nedostaju još dva boda, dok treću poziciju drži Eintracht Frankfurt (55). U igri za plasman u viši rang još su i Alemannia Aachen (51), TSV 1860 Munchen (51) i Greuther Fuerth (50). U prvu ligu ulaze tri najbolje momčadi.

ŠANGAJ - Jedan od najboljih stolnotenisača svih vremena Šveđanin Jan Ove Waldner (39) najavio je oproštaj od aktivnog igranja. "Mislim da nema boljeg mjesta za oproštaj od smotre najboljih igrača svijeta. Nakon Šangaja se opraštam od reprezentacije. Još neko vrijeme igrat za svoj gušt na nekim manjim turnirima, no s ozbiljnim stolnim tenisom je završilo," kazao je Šveđanin, čija uspješna karijera traje već 19 godina. Najveći uspjeh ostvario je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine osvojivši zlatnu medalju, pet puta je bio svjetski prvak, te devet puta europski prvak.

BERLIN - Premda je susret njemačkog nogometnog prvenstva Werder Bremen - Arminia (3:0) odigran prije dva dana na račun njemačkog reprezentativca i napadača Werdera Miroslava Klosea i dalje stižu brojne pohvale. Klose je naime, u 28. minuti utakmice pri rezultatu 0:0 reagirao nesvakidašnje za nogometne terene. Nakon što je sudac Herbert Fandel jedan start vratara Haina nad Kloseom okarakterizirao kao kazneni udarac, Klose je priznao sucu kako nije bilo prekršaja, pa je Fandel promijenio odluku. "Suđenjem se bavim više od 25 godina i to mi se nikada nije dogodilo. Većina igrača me želi prevariti i odglumiti jedanaesterac. Klose bi morao biti primjer drugim igračima," kazao je sudac Fandel. Werder je na koncu slavio 3:0, a Klose je postigao treći pogodak u 78. minuti. Strijelci su bili Magnin (43) i Borowski (53).

NEW YORK - Nakon što su prvi krug doigravanja NBA lige otvorili s dva poraza košarkaši Dallasa nanizali su tri pobjede protiv Houstona i za plasman u polufinale Zapadne konferencije treba im još jedna pobjeda. U petom dvoboju Mavericksi su pred 20.800 gledatelja u American Airlines Centru slavili 103:100 i sada se vraćaju u Houston gdje je u četvrtak na rasporedu šesta utakmica. Doigravanje je porazom protiv Denvera otvorio i San Antonio, no s tri uzastopna trijumfa Spursi su stigli na korak do drugog kruga. Treću pobjedu Spursi su upisali u Pepsi Centru u produžetku (126:115). Washington je drugom pobjedom u MCI Centru protiv Bullsa (106:99) izjednačio rezultat na 2:2.

NEW YORK - Vodstvo NBA lige kaznilo je trenera Houston Rocketsa, Jeffa Van Gundya sa 100.000 dolara zbog komentiranja suđenja utakmice s Dallasom. Van Gundy je oštro kritizirao suđenje dvoboja u kojem je Dallas slavio, zbog čega mu je dopredsjednik Lige, Stu Jackson izrekao kaznu. Dallas trenutačno vodi protiv Houstona 3:2 i za plasman u polufinale Zapadne konferencije treba mu još jedna pobjeda.

NEW YORK - Centar Detroit Pistonsa, Ben Wallace po treći put u posljednje četiri sezone izabran je za najboljeg obrambenog igrača NBA lige. Wallace se tako pridružio Dikembe Mutombu, koji je ovu nagradu primio četiri puta (1995, 1997, 1998, 2001), postavši jedini igrači u povijesti lige sa tri ili više naslova najboljeg obrambenog igrača. Wallace je u 72 utakmice regularne sezone imao prosječno 12.2 skoka, 2.38 blokade, 1.43 ukradene lopte, te 9.7 koševa. Centar aktualnih NBA prvaka nagrade je osvajao 2002. i 2003. godine, a prošle sezone prvu poziciju oteo mu je Ron Artest iz Indiane. Drugo mjesto u izboru 125 američkih i kanadskih sportskih novinara koji prate NBA ligu, osvojio je Bruce Bowden (San Antonio), dok je Marcus Camby (Denver) bio treći.

LISABON - U posljednjem dvoboju 31. kola portugalskog nogometnog prvenstva Vitoria Guimaraes je pobijedila Penafiel 2:1. Strijelci za Vitoriu bili su Dragoner (10 - 11m) i Marco Ferreira (77), dok je pogodak za goste postigao Roberto (78). Na ljestvici vodi Benfica (61) ispred Sportinga (58), Porta (57), Brage (54) i Guimaraesa (50). Penafiel je na 13. mjestu sa 37 bodova, dok je na začelju Estoril sa 26 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙