FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za svjedoke pptužbe u procesu Jackson samo još dva dana

SANTA MARIA, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Optužba u procesu koji sezbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika vodi protiv kralja popaMichaela Jacksona pred sudom u kalifornijskom gradu Santa Maria imasamo još 48 sati za saslušanje svojih svjedoka kojim bi porotu trebaliuvjeriti u krivnju optuženika.
SANTA MARIA, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Optužba u procesu koji se zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika vodi protiv kralja popa Michaela Jacksona pred sudom u kalifornijskom gradu Santa Maria ima samo još 48 sati za saslušanje svojih svjedoka kojim bi porotu trebali uvjeriti u krivnju optuženika.

Optužba je tražila od suca još dva dodatna dana, nakon što državni odjvetnik Tom Sneddon i njegovi pomoćnici već duže od osam tjedana ispituju niz svjedoka. Porotnicu su čuli iskaz navodne žrtve, 13-godišnjeg dječaka u vrijeme događaja, njegovu majku i druge članove obitelji. Sva ta svjedočenja su teretila Jacksona.

Brojne optužbe ne odnose se na aferu 2003. godine već su starije od 10 godina.

Tužitelj Sneddon nikada nije probavio poraz od 1993. kada je obitelj tužitelja za 20 milijuna dolara odustala od tužbe protiv Jacksona tako da se Sneddonovo strasno izvođenje dokaza smatra djelomično i posljedicom njegove želje za osvetom.

S druge strane, Jacksonov glavni odvjetnik Thomas Mesereau poznat je po svojoj borbenosti.

Iskaz pjevačeve bivše žene Debbie Rowe trebao je teretiti pjevača, ali se nakraju okrenuo protiv optužbe. Majka njegovo dvoje djece je opisala Jacksona kao "darežljivu osobu", a njegovu okolinu kao "lešinare".

Odvjetnici Michaela Jacksona predviđaju tijekom ispitivanja svojih svjedoka pozvati čitav niz poznatih osoba koje će braniti optuženog. Sljedećih dana i tjedana na sudu bi se trebali pojaviti Elizabeth Taylor, Diana Ross, Steve Wonder, producent Quincy Jones i košarkaš Kobe Bryant koji je nedavno izbjegao osudu za silovanje.

Ako ga proglase krivim Michael Jackson bi mogao bi biti osuđen na 20 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙