FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MADRID - Pismo koje je španjolski vojnik napisao svojoj ženi putovalo je do nje 67 godina, objavili su španjolski mediji. U pismu je bila i šifrirana poruka da muž, tada 21-godišnjak kani pobjeći iz vojske generala Francisca Franca i prijeći na stranu republikanaca, za što je kažnjen sa sedam godina zatvora kad je 1939. Franco pobijedio u građanskome ratu. Pismo su uhvatile Francove snage i poslale u vojni arhiv, gdje ga je 67 godina poslije otkrio istraživač Pedro Corral koji je pismo odnio Maquedinoj udovici Amadori Morales u selu El Real de San Vicente kraj Toleda. "Ženo moja voljena", pisao je čovjek koji je umro 2004., "bit ću sretan nađe li te ovo pismo u dobru zdravlju".

NEW DELHI - Indijac koji je tvrdio da ima 91 ženu umro je ne ostvarivši san da se oženi stotom, objavili su mediji. Udaynath Dakhinaray (84) umro je ovaj tjedan od komplikacija povezanih s paralizom zbog nesreće koja mu se dogodila prije dva mjeseca, u pokrajini Keonjharu u istočnoj saveznoj državi Orissi. Dakhinaray se oženio mlad, dok je još bio učenik. Nakon što se prvi brak raspao, zarekao se da će imati stotinu žena. "Nijednu ženu nije prisilio na brak. Oženio se njima uz njihov pristanak", kaže 90. žena Mira. Poligamija je u Indiji zabranjena, a zakon dopušta samo muslimanima da imaju više od jedne žene. Neki muškarci Hindusi ipak imaju više žena.

SANTA MARIA - Bivši kuhar Michaela Jacksona Phillip LeMarque svjedočeći na suđenju "Kralju popa" za seksualno zlostavljanje maloljetnika izjavio je kako je 1991. godine vidio Jacksona kako drži ruku u gaćicama nekadašnje zvijezde filmova za djecu Macaulaya Culkina. Culkin se proslavio ulogama u serijalu dječjih komedija "Sam u kući", a u vrijeme incidenta imao je 11 godina. LeMarque je pred sudom izjavio kako je Jackson naručio "pommes frites" u tri sata ujutro, a kada ih je on ispekao i donio u sobu gdje su Jackson i Culkin igrali video-igrice, vidio je da poznati pjevač drži ruku u dječakovim gaćicama. Culkin je odbacio optužbe da se Jackson prema njemu nedolično ponašao, te je odbio svjedočiti na suđenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙