FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica pravosuđa za što hitniji osnutak "povjerenstva za akcidentne slučajeve ugroze prirode"

OSIJEK,30. travnja(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožboltizjavila je danas u Osijeku kako podupire prijedlog Press centra zaokoliš Hrvatske da se što hitnije na državnoj razini osnuje"povjerenstvo za akcidentne slučajeve ugroze prirode i okoliša".
OSIJEK,30. travnja(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas u Osijeku kako podupire prijedlog Press centra za okoliš Hrvatske da se što hitnije na državnoj razini osnuje "povjerenstvo za akcidentne slučajeve ugroze prirode i okoliša".

"To sam podržala i prije dva mjeseca, kada sam dobila takav prijedlog, no zasad nemam informacije što se na tome napravilo", rekla je Vesna Škare Ožbolt.

Ustvrdila je kako je u interesu Hrvatske osnutak povjerenstva koje će u svakom trenutku reagirati bez obzira na dosadašnji ustroj službi koje se bave tom problematikom.

Važno je osnovati "jedan tim koji će, bez obzira na to u kojem dijelu Hrvatske se dogodi elementarna nepogoda, zagađenje ili bilo kakva druga ugroza opasna za čovjeka, biljni i životinjski svijet, reagirati hitno radi poduzimanja mjera zaštite", dodala je.

Ustvrdila je kako Hrvatska mora "energičnije" kažnjavati počinitelje kažnjivih djela kad je riječ o ekologiji. Podsjetila je da je upravo zato prije dva mjeseca predložila da u povjerenstvu bude i netko iz Ministarstva pravosuđa.

"Nedopustivo je da kazneni predmeti vezani za ugrozu prirode i okoliša završavaju u ladicama, što se, nažalost, uglavnom događa", rekla je Vesna Škare Ožbolt. Kao predsjednica DC-a, posjetila je Osijek i poduprla Večeslava Račkog, kandidata DC-a i Hrvatskih demokršćana za gradonačelnika.

Press centar za okoliš Hrvatske poslao je prije dva mjeseca zahtjev Vladi da se na državnoj razini osnuje "povjerenstvo za akcidentne slučajeve ugroze prirode". U Press centru smatraju kako Hrvatska postaje sve ugroženija jer olako prolaze oni koji ugrožavaju prirodu i čovjeka. Tvrde i kako nema dovoljno stručnih analiza koliko je ugroženo zdravlje ljudi prehrambenim proizvodima, vodom, zrakom i opasnim tvarima. Isto se, kažu, odnosi na prirodu, okoliš te biljni i životinjski svijet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙