FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska u UN-u istaknula potrebu provedbe mjera održivog razvoja

NEW YORK, , 20. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska se u srijedu nasjednici Povjerenstva Ujedinjenih naroda za održivi razvoj zauzela zapronalaženje mjera kojima bi se provela politika održivog razvoja.
NEW YORK, , 20. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska se u srijedu na sjednici Povjerenstva Ujedinjenih naroda za održivi razvoj zauzela za pronalaženje mjera kojima bi se provela politika održivog razvoja.

"Mi doista trebamo pronaći učinkovite provedbene mjere za već definiranu politiku održivog razvitka na području vode, kanalizacije i ljudskih naselja", rekao je Nikola Ružinski, državni tajnik za okoliš u Ministarstvu zašite okoliša i prostornog razvoja u srijedu u New Yorku na 13. zasjedanju Povjerenstva za održivi razvoj UN-a.

Napominjući da su vlade pojedinih zemalja u partnerstvu s lokalnim vlastima najodgovornije za opskrbu pitkom vodom, pristup kanalizaciji i povećanje standarda života u naseljima, Ružinski je rekao kako Hrvatska nastoji u svoju politiku i strategiju ugraditi ravnotežu ekonomskih potencijala, socijalne osjetljivosti i nužnosti za očuvanjem okoliša u najvećoj mogućoj mjeri.

Ružinski je rekao kako Hrvatska u okviru ostvarenja milenijskog razvojnog cilja u kontekstu održive zaštite okoliša namjerava povećati postotak svojih stanovnika priključenih na javni vodovod na 94 posto, a onih priključenih na kanalizaciju s pročišćivačem otpadnih voda na 65 posto.

Hrvatska se na zasjedanju Povjerenstva za održivi razvoj svrstala uz izjavu Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙