FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar stabilan pred podatak o američkom BDP-u

LONDON, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara premanajznačajnijim svjetskim valutama u četvrtak se nije značajnijemijenjao kako je pozornost ulagača bila usmjerena na najnoviji važanpodatak o gospodarskom rastu u SAD-u u prvom tromjesečju.
LONDON, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara prema najznačajnijim svjetskim valutama u četvrtak se nije značajnije mijenjao kako je pozornost ulagača bila usmjerena na najnoviji važan podatak o gospodarskom rastu u SAD-u u prvom tromjesečju.

Dolar se nije značajnije mijenjao u odnosu na euro, koji trenutno iznosi 1,2923 dolara. Ni u odnosu na jen se nije značajnije mijenjao te stoji 105,84 jena. Njegov tečaj u odnosu na švicarski franak kreće se na 1,1919 franaka, dok funta stoji 1,904 dolara.

Jen se u međuvremenu kretao blizu nedavne najviše razine u zadnja dva i pol mjeseca prema euru nakon što je Bank of Japan objavila da prognozira završetak deflacije kroz godinu dana. Stoji trenutno 136,7 jena za euro.

Pozornost ulagača usmjerena je na novi podatak o rastu američkog BDP-a u prvom tromjesečju, koji se očekuje poslijepodne, za koji se očekuje da će pokazati rast od 3,6 posto nakon 3,8 posto zabilježenih u zadnja tri lanjska mjeseca.

No, nakon objave podatka o padu novih narudžbi za trajne robe u ožujku, najvećem od rujna 2002., neki su ekonomisti snizili svoje procjene rasta na tri posto pa i niže.

"Dolar se čini nešto malo osjetljivim pred podatak o BDP-u a nakon novih podataka o narudžbama trajnih roba", kazao je Chris Gothard, valutni analitičar u Brown Brothers Harrimanu. "Što se jena tiče, ulagači su zadovoljni što Bank of Japan ne žuri s nikakvim potezima u ovome trenutku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙