FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar na najvišoj razini u tjedan dana prema euru

LONDON, 27. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Dolar je u srijedu nasvjetskim tržištima zabilježio najvišu razinu u tjedan dana prema eurui švicarskom franku nakon što su najnoviji podaci pokazali skokprodaje novih kuća u SAD-u, umanjivši nedavne zabrinutosti gledeusporavanja aktivnosti u najvećem svjetskom gospodarstvu.
LONDON, 27. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Dolar je u srijedu na svjetskim tržištima zabilježio najvišu razinu u tjedan dana prema euru i švicarskom franku nakon što su najnoviji podaci pokazali skok prodaje novih kuća u SAD-u, umanjivši nedavne zabrinutosti glede usporavanja aktivnosti u najvećem svjetskom gospodarstvu.

Dolar je ojačao oko 0,5 posto prema euru, koji trenutno stoji 1,2916 dolara. Na nešto većem dobitku, od oko 0,65 posto, bio je i prema švicarskom franku, i trenutno iznosi 1,1949 franaka. Ojačao je nekih 0,2 posto prema jenu, na 106,25 jena.

Američka valuta ojačala je 1,5 posto u odnosu na euro nakon jednomjesečne najniže razine zabilježene prošlog tjedna, dobivši podršku obnovljenog optimizma glede američkog gospodarstva. Ovotjedni novi gospodarski pokazatelji dat će ulagačima nove informacije o snazi američkog gospodarstva i inflatornim pritiscima.

Ove godine dolar je jačao uslijed očekivanja da će američka središnja banka Fed nastaviti podizati kamatne stope odmjerenim tempom, kako je i obećala. Najnoviji robusni podaci s tržišta nekretnina zasjenili su one o padu povjerenja potrošača.

"U posljednjih je 24 sata došlo do malene promjene u raspoloženju prema dolaru a jedan od glavnih faktora je nastavljena snaga američkog tržišta nekretnina", kazao je Ian Stannard valutni strateg BNP Paribasa.

Eurozona i dalje bilježi slabi gospodarski rast a postoje velike zabrinutosti da bi Francuzi na referendumu zakazanom u svibnju mogli uskratiti potporu europskom ustavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙