FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad cijena europskih dionica

LONDON/FRANKFURT, 27. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u srijedu su pale nakon objave razočaravajućih rezultataposlovanja Siemensa i STMicroelectronicsa te značajnijih gubitaka naameričkim burzama.
LONDON/FRANKFURT, 27. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u srijedu su pale nakon objave razočaravajućih rezultata poslovanja Siemensa i STMicroelectronicsa te značajnijih gubitaka na američkim burzama.

Londonski Ftse indeks do podneva se spustio 0,8 posto, na 4.808 bodova. Frankfurtski DAX potonuo je 1,2 posto, na 4.182 boda.

Njemački inženjerski div Siemens zabilježio je pad cijena dionica od 1,7 posto nakon što je izvijestio o manjoj od očekivanja operativnoj dobiti u prvom tromjesečju, uslijed daljnjih gubitaka u dijelu poslovanja s mobilnim telefonima.

Francusko-talijanski proizvođač čipova STMicroelectronics zabilježio je pad cijena dionica za 4,6 posto budući da je izvijestio o gubitku u prvom tromjesečju.

Dionice maloprodajnih lanaca također su bile na značajnijem gubitku, pri čemu su one britanskog Kingfishera oslabile pet posto a Dixonsa za tri posto.

Nasuprot njima, bilo je i dobitnika na europskim burzama, među kojim se posebno isticao talijanski automobilski proizvođač Fiat, čije su dionice ojačale dva posto nakon što su Fiat i banke kreditori potvrdili zamjenu tri milijarde eura zajma za dionice.

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se 0,36 posto, na 10.996 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙