FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poduzetnici očekuju pobjedu s "Listom velog mista"

SPLIT, 28. travnja 2005. (Hina) - Nezavisna lista poduzetnika podnazivom "Lista Veloga mista" predstavila je danas na koferenciji zanovinare u Splitu svoj program s naglaskom na gospodarskom razvoju jerje to, kako su kazali, preduvjet za uklanjanje svih teškoća, naposenezaposlenosti, ali i društvenu nadgradnju u gradu.
SPLIT, 28. travnja 2005. (Hina) - Nezavisna lista poduzetnika pod nazivom "Lista Veloga mista" predstavila je danas na koferenciji za novinare u Splitu svoj program s naglaskom na gospodarskom razvoju jer je to, kako su kazali, preduvjet za uklanjanje svih teškoća, napose nezaposlenosti, ali i društvenu nadgradnju u gradu.

Nositelj liste, nekoć poznati košarkaš Željko Jerkov, kazao je kako ta lista nije osnovana s nakanom da se bave politikom, nego iz ljubavi prema gradu koji, kako tvrde, stagnira već 15 godina, neovisno o tome tko ga vodi.

Jerkov se zauzeo da Klinička bolnica u Splitu ponovno postane klinički bolnički centar te da Split dobije status velikog grada.

Drugi na listi poduzetnik Hrvoje Marušić rekao je da na listi nisu samo poduzetnici nego i predstavnici drugih građanskih struktura koji su vlastitim radom, a ne politikom uspjeli u životu. Mi smo lista poduzetnih ljudi, a poduzetnici na njoj svoja su "mala carstva" stvorili isključivo svojim radom, a ne stranačkom podobnošću, dodao je. "Voljeli bismo da se nismo morali okupiti. Da su političari znali voditi grad, to ne bismo morali, ali vidimo da moramo stvar uzeti u svoje ruke i stvoriti poduzetnički duh u gradu", istaknuo je.

Obrtnica Neda Makanjić-Kunić kazala je da je u Splitu 3445 obrta prema kojima se grad ponaša maćehinski. Uvijek se poticajni zajmovi odobravaju samo velikim sustavima, a nama nikada i to želimo promijeniti, kazala je.

Poduzetnik Silvano Bralić istaknuo je kako približavanje EU znači i to da se Hrvatska mora regionalno ustrojiti. "Dogodit će se jadranska regija s 800 tisuća stanovnika sa sjedištem Splitom, koji već sada mora preuzeti inicijativu za buduću regionalizaciju. Uz to Split se mora kandidirati za projekt 'Europski grad kulture', za što već duže vrijeme postoji inicijativa", dodao je.

Rečeno je da izbornu promidžbu financiraju isključivo vlastitim novcem i da će se svih svojih naknada, ako uđu u Gradsko vijeće, odreći u dobrotvorne svrhe. Uđu li u Gradsko vijeće, a ne žele izvršnu vlast, neće koalirati ni s jednom strankom, nego će samo podupirati određene projekte, a dobiju li mjesto gradonačelnika, rekli su, u Poglavarstvo neće imenovati svoje predstavnike, nego će raspisati natječaj i mjesta u Poglavarstvu će pripasti isključivo najstručnijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙