FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Kramarić i Herman predstavili gradsku i županijsku izbornu listu

OSIJEK, 26. travnja 2005. (Hina) - Nositelji gradske i županijskekoalicijske izborne liste LS-a, HNS-a, SBHS-a i Zelenih Hrvatske zaosječko Gradsko vijeće i Skupštinu Osječko-baranjske županijegradonačelnik Zlatko Kramarić i Vilim Herman predstavili su danas nakonferenciji za novinare kandidate i koalicijski program.
OSIJEK, 26. travnja 2005. (Hina) - Nositelji gradske i županijske koalicijske izborne liste LS-a, HNS-a, SBHS-a i Zelenih Hrvatske za osječko Gradsko vijeće i Skupštinu Osječko-baranjske županije gradonačelnik Zlatko Kramarić i Vilim Herman predstavili su danas na konferenciji za novinare kandidate i koalicijski program.

Kramarić je istaknuo kako su na gradskoj listi ljudi prepoznatljivi po građanskoj, liberalnoj i demokratskoj usmjerenosti, među kojima su gospodarstvenici, sveučilišni profesori, mladi, žene i "oni koji će upozoravati na pitanja okoliša važna za život grada".

Pozvao je birače da 15. svibnja u što većem broju izađu na izbore te da zaokruže listu broj 8. Naglasio je kako je Osijek oduvijek multietnički i multikulturalni grad u kojem se posebna pozornost posvećuje ekumenizmu i u kojem sve vjerske zajednice imaju ravnopravan status. Dodao je kako očekuje da će "16. svibnja proslaviti pobjedu bez euforije" te nastaviti započete aktivnosti važne za grad.

Nositelj županijske liste Vilim Herman naglasio je kako je osnova koalicijskog programa regionalizacija i decentralizacija, ali, kako je rekao, "ne od jučer i danas, nego ozbiljan program koji se zagovara već desetljeće". Zagovornici smo regionalizacije, ali snažne ne samo teritorijalno nego i financijski.

Od najvažnijih poslova izdvojio je izgradnju koridora 5c, osnivanje agrobanke, razvoj regionalnog sveučilišta, natapanje, razminiranje i ekološku proizvodnju.

Na upit kako ocjenjuju najavljene i već obavljene smjene zbog sukoba Branimira Glavaša i HDZ-a, Kramarić je odgovorio kako to nije dobro te da onaj "tko se mača laća od mača i pogiba", a Herman kako je "osoba G zaboravila na matricu kojom se i sama služila".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙