FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Predstavljena koalicija HSLS-ASH-DSU

SPLIT, 27. travnja 2005. (Hina) - Koalicija za splitsko Gradsko vijećeHSLS-a, ASH-a i DSU-a, koju predvodi predsjednik splitskog HSLS-aPetar Krolo, predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinare nakojoj su čelnici koalicije ustvrdili da "Split nakon izbora više nikadneće biti poligon političke prostitucije i talac privatnih interesaraznih lobija".
SPLIT, 27. travnja 2005. (Hina) - Koalicija za splitsko Gradsko vijeće HSLS-a, ASH-a i DSU-a, koju predvodi predsjednik splitskog HSLS-a Petar Krolo, predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su čelnici koalicije ustvrdili da "Split nakon izbora više nikad neće biti poligon političke prostitucije i talac privatnih interesa raznih lobija".

Nositelj liste Krolo kazao je da je grad u sadašnjem sastavu Gradskog vijeća svjedok, kako je kazao, "besprizorne trgovine biračkom voljom", naglasivši da njihova koalicija "ne odustaje od interpretiranja politike kao moralnog čina".

Predsjednik splitskog ASH Mate Buljubašić dodao je da su upravo zbog takve besprizorne trgovine biračkom voljom HSLS i ASH u Gradskom vijeću izgubili po jednog vijećnika.

Krolo je rekao kako su temeljni ciljevi koalicije izgraditi jeftine stanove za 8000 podstanarskih obitelji u Splitu te grad ustrojiti kao slobodnu zonu kako bi se otvorila nova radna mjesta po uzoru na Varaždin i Bjelovar. Kao bitan dio svog programa koalicija ističe i socijalnu solidarnost, a predsjednik Demokratske stranke umirovljenika (DSU) Pave Bunja kazao je kako DSU nije htio koalirati s HDZ-om jer ih je "pokrao", ali ni sa SDP-om jer im "nije vratio mirovine, iako je obećao".

Koalicija očekuje da će na izborima dobiti tri do četiri mjesta u Gradskom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙