FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija- Otvoreno savjetovanje o kaznenom zakonodavstvu

OPATIJA, 28. travnja 2005.(Hina) - Savjetovanje "Aktualna pitanjakaznenog zakonodavstva" na kojem sudjeluje dvjestotinjak pravnihstručnjaka, sudaca i državnih odvjetnika jutros je počelo u Opatiji.
OPATIJA, 28. travnja 2005.(Hina) - Savjetovanje "Aktualna pitanja kaznenog zakonodavstva" na kojem sudjeluje dvjestotinjak pravnih stručnjaka, sudaca i državnih odvjetnika jutros je počelo u Opatiji.

Na otvorenju skupa zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel je, govoreći umjesto spriječenoga glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, podsjetio na važnost usavršavanja sudaca i državnih odvjetnika u postupku promjena kaznenog zakonodavstva te najavljene reforme pravosudnog sustava.

Novosel je rekao da državno odvjetništvo sada pravodobno rješava predmete te da je prednost dana kvaliteti njihov rješavanja, pri čemu je važna izobrazba.

Na savjetovanju, koje završava sutra, bit će, među ostalim, riječi o nezakonitim dokazima kao bitnoj povrjedi odredaba kaznenog postupka, novim ovlastima USKOK-a po zakonu o njegovu uredu, standardima i instrumentima konvencije Ujedinjenih naroda o borbi protiv korupcije u hrvatskom kaznenom zakonodavstvu, o kibernetičkom kriminalu te prekršajnom sankcioniranju nasilja u obitelji.

Savjetovanje koje se održava sedmu godinu za redom u suradnji s Vrhovnim sudom priredio je "Inženjerski biro".

Jedan od urednika zbornika savjetovanja Milan Petranović navodi u uvodniku da je skup bitan zbog brojnih dvojba u pravosudnom sustavu izazvanih prilagodbom i čestim promjenama u postupku izgradnje novoga kaznenog zakonodavstva. Petranović navodi da su mnoge od tih dvojba riješene praksom, tj. sudskim odlukama, naročito odlukama Vrhovnog suda, te da se ta iskustva na savjetovanju prenose sudionicima.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙