FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno međunarodno savjetovanje o humanitarnom razminiranju

ŠIBENIK, 27. travnja 2005. (Hina) - U Šibeniku je danas završilo 2. međunarodno savjetovanje pod nazivom "Humanitarno razminiranje2005.", u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje.
ŠIBENIK, 27. travnja 2005. (Hina) - U Šibeniku je danas završilo 2. međunarodno savjetovanje pod nazivom "Humanitarno razminiranje 2005.", u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje.

Na savjetovanju je bilo 148 sudionika iz 32 države, koji su se suglasili u ocjeni da je simpozij znatno pridonio razmjeni iskustava i znanja o uporabi strojeva u humanitarnom razminiranju, kao i međusobnom povezivanju znanstvenika, tvrtaka za razminiranje, proizvođača strojeva i opreme, te brojnih vladinih i nevladinih organizacija koje se bave minskom problematikom".

Prihvaćajući strojno razminiranje kao sadašnjost i budućnost humanitarnog razminiranja, sudionici savjetovanja dali su punu potporu uporabi strojeva koji će povećati sigurnost i poboljšati učinkovitost, te smanjiti troškove u obavljanju tog izuzetno opasnog posla.

Naglašeno je, međutim, kako tehnologija ne može zamijeniti čovjeka, pirotehničara, nego samo pridonijeti njegovu uspješnijem radu.

Ocijenjeno je također da niti jedna tehnika upotrebljena samostalno ne može biti potpuno sigurna, pa je jedan od zaključaka da bi na idućem simpoziju trebale biti tematski obrađene kombinirane metode razminiranja.

Sudionici savjetovanja posebno su pohvalili jučerašnju demonstraciju rada 11 strojeva za razminiranje, koja je održana na poligonu u Skradinu. To je prvi put da je u Hrvatskoj na jednom mjestu pokazan toliki broj strojeva za razminiranje u praktičnim uvjetima rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙