FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 28. travnja

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 28. travnja.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. travnja.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade RH (Trg Sv. Marka 2, u 14 sati).

ZAGREB - "Tromjesečni pokazatelji stanja sigurnosti" bit će tema konferencije za novinare u Ravnateljstvu policije. O tome će govoriti ravnatelj policije Ivica Franić, zamjenik ravnatelja Jakob Bukvić, načelnik Uprave policije Marko Rašić, načelnik Uprave za granicu Nikola Milina i pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Boris Spudić , (Ilica 335, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog bloka (HB) na kojoj će biti riječi o optužnicama zbog nepoštivanja Haaškoga suda. Na konferenciji će govoriti politički tajnik Hrvatskog bloka Benjamin Tolić i glavni tajnik Krunoslav Gašparić, (Kneza Mislava 11/I, 11 sati).

ZAGREB - Radnici "Sljemena" prosvjedovat će u 12 sati ispred zgrade Vlade na Markovu trgu. Sindikalna podružnica sindikata PPDIV-a u Sljemenu organizira prosvjed jer se nije provelo vraćanje dionica "Sljemena" Hrvatskom fondu za privatizaciju, kako je dogovoreno u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva 11. veljače ove godine, te u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo 14. ožujka. Sindikat također traži isplatu plaća za prva tri mjeseca ove godine te prosvjeduje zbog sporosti pravne države u istraživanju i sankcioniranju sudionika u "kriminalnoj privatizaciji i poslovanju 'Sljemena'".

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskih narodnjaka (HN), na kojoj će Izborni stožer predstaviti program stranke. Uz Izborni stožer, na konferenciji sudjeluje predsjednik HN-a Mislav Žagar, (Trg S. Radića 1, ispred zgrade Gradskog poglavarstva, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će predstavnice GONG-a predstaviti kampanju i aktivnosti GONG-a u povodu lokalnih izbora te govoriti o potrebnim poboljšanjima i trenutnim nedostacima izbornog procesa u Hrvatskoj, (Trg bana Jelačića 15/IV, 10,30 sati).

SPLIT - Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET ove je godine turističkog oskara, nagradu "Zlatna jabuka", dodijelio gradu Splitu. Takvu je nagradu dobio Dubrovnik 1996. godine, a između tri destinacije ove je godine odabran Split zbog svoje jedinstvene kulturne baštine i povijesti. "Zlatna jabuka" bit će dodijeljena Splitu na Peristilu gdje je pripremljena posebna scenska izvedba u kojoj će alpinisti sa zvonika Sv. Duje spuštati "Zlatnu jabuku" promjera jednog metra. Nagrada će biti uručena splitskom gradonačelniku Miroslavu Buličiću, (Peristil, u 18 sati).

OPATIJA - Inženjerski biro d.d. u suradnji s Vrhovnim sudom RH sedmu godinu zaredom organizira savjetovanja na kojima se obrađuju najaktualnija pitanja materijalnog i procesnog kaznenog prava. Ovogodišnje savjetovanje na temu "Aktualna pitanja kaznenog zakonodavstva 2005." održat će se 28. i 29. travnja. Početak savjetovanja je u 9,30 sati u hotelu Grand Hotel Adriatic.

OSIJEK/BELI MANASTIR - U parku Županijske palače održat će se svečanost otkrivanja spomen biste dr. Franji Tuđmanu. Na svečanosti će biti i obitelj prvog hrvatskog predsjednika, a najavljeni su govori osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala i saborskog zastupnika Branimira Glavaša, (Županijska 4, 12 sati). Nakon svečanosti u Osijeku, održat će se svečanost u Belom Manastiru, gdje će obitelj Tuđman u Osnovnoj školi "Beli Manastir" otkriti ploču novim nazivom škole "Dr. Franje Tuđmana" (14 sati).

ZAGREB - Na tribini "Hrvatsko slovo uživo" bit će predstavljen roman književnika Hrvoja Hitreca "Kolarovi". U njemu je Hitrec nakon 17 godina završio priču o obitelji Kolar, što ju je započeo romanom "Ljubav na crnom baršunu", objavljenom 1987. godine. Kroz nastavak priče o Kolarovima Hitrec propovijeda o hrvatskoj zbilji od osamostaljenja hrvatske države do završetka Domovinskog rada. Knjigu će predstaviti akademik Dubravko Jelčić i sam autor, (NSK, Hrvatske bratske zajednice bb, u 20 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808-600

telefaks:01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙