FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Pokopani ostaci 16 Albanaca preneseni iz masovne grobnice

PRIŠTINA,27. travnja 2005(Hina) - U selo Meje kod Đakovice u srijedu supokopani posmrtni ostaci 16 Albanaca, koji su preneseni iz
PRIŠTINA,27. travnja 2005(Hina) - U selo Meje kod Đakovice u srijedu su pokopani posmrtni ostaci 16 Albanaca, koji su preneseni iz

masovne grobnice u Batajnici kod Beograda.

Riječ je o žrtvama masakra koji se dogodio u tom selu prije šest godina, kada su srpske snage nasilno odvojile od obitelji više stotina Albanaca.

Smatra se da je tom prilikom oteto i ubijeno 260 albanskih civila, među koje je bilo i više žena. Danas još traje potraga za oko 160 nestalih Albanaca iz Meje.

U Đakovici je u četvrtak proglašen dan žalosti. U tom su gradu prije pet dana pokopani posmrtni ostaci 12 albanskih civila također pronađenih u Batajnici.

Posljednji ispraćaj žrtava masakra odvijao se u nazočnosti pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa i više tisuća građana.

Albance ubijene tijekom rata na Kosovu srpske su snage prebacivale na druge lokacije kako bi prikrili tragove zločina pa je tako otkriveno nekoliko masovnih grobnica, među njima i ona u Batajnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙