FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokop Envera Haradinaja poslije podne, na Kosovu dan žalosti

PRIŠTINA,17.travnja.2005(H) - Enver Haradinaj, bivši pripadnikOslobodilačke vojske Kosova i časnik Kosovskog zaštitnog korpusa bitće pokopan u nedjelju poslije podne u selu Glođane kod Dečana, a nanjegov posljednji ispraćaj Međunarodni sud za ratne zločine u DenHaagu privremeno je pustio njegovog brata, Ramusha Haradinaja, bivšegkosovskog premijera optuženog za ratne zločine.
PRIŠTINA,17.travnja.2005(H) - Enver Haradinaj, bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova i časnik Kosovskog zaštitnog korpusa bit će pokopan u nedjelju poslije podne u selu Glođane kod Dečana, a na njegov posljednji ispraćaj Međunarodni sud za ratne zločine u Den Haagu privremeno je pustio njegovog brata, Ramusha Haradinaja, bivšeg kosovskog premijera optuženog za ratne zločine.

Haradinaj je ubijen u petak poslije podne u atentatu kojega su počinile još uvijek nepoznate osobe.

U znaku poštovanja prema Enveru Haradinaju, kosovski predsjednik Ibrahim Rugova je današnji dan proglasio danom žalosti.

Sudac Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) Iain Bonomy odobrio je u subotu privremeno puštanje na slobodu bivšem kosovskom premijeru Hardinaju kako bi bio nazočan posljednjem ispraćaju svoga brata. Ramush Haradinaj dobrovoljno se predao kad je pred Haškim sudom optužen za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙