FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hardinaj se vratio u Den Haag

PRIŠTINA,19.travnja 2005.(Hina) - Bivši premijer Kosova i haškioptuženik Ramush Haradinaj otputovao je u utorak poslije podne izPrištine u Den Haag pošto je u nedjelju nazočio pokopu brata EnveraHaradinaja.
PRIŠTINA,19.travnja 2005.(Hina) - Bivši premijer Kosova i haški optuženik Ramush Haradinaj otputovao je u utorak poslije podne iz Prištine u Den Haag pošto je u nedjelju nazočio pokopu brata Envera Haradinaja.

Odlukom Haškog tribunala Ramush Haradinaj je u subotu privremeno pušten na slobodu kako bi u nedjelju nazočio pokopu svoga brata Envera Haradinaja, koji je ubijen 15. travnja blizu sela Raušić na

magistralnoj cesti Peć - Dečane.

Prema propisima Haškog tribunala Haradinaju je tijekom trodnevnog boravka na Kosovu bilo zabranjeno kontaktirati s potencijalnim svjedocima, kao i s predstavnicima medija.

Optužnica protiv Haradinaja podignuta je 8. ožujka 2005. a tereti ga za zločine počinjene na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Prije povratka u Den Haag, Haradinaja je primio predsjednik Kosova Ibrahim Rugova i izrazio sućut zbog smrti Envera Haradinaja koji je bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙