FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jake mjere sigurnosti predviđene za pokop pape Ivana Pavla II.

RIM, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanske će vlasti, kako sunajavile u nedjelju, mobilizirati približno 6500 policajaca u Rimukoji će osigurati javni red i zaštititi osobe koje se očekuju napokopu pape Ivana Pavla II.
RIM, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanske će vlasti, kako su najavile u nedjelju, mobilizirati približno 6500 policajaca u Rimu koji će osigurati javni red i zaštititi osobe koje se očekuju na pokopu pape Ivana Pavla II.

Kardinali bi u ponedjeljak trebali odrediti datum pokopa Ivana Pavla II. Pretpostavlja se da bi na Papin pokop moglo stići približno 200 dužnosnika, predsjednika država i vlada te približno dva milijuna vjernika.

Gotovo 1500 članova posebnih policijskih postrojba i talijanskih karabinjera bit će zaduženo za zaštitu šefova država, a 5000 policajaca brinut će se za red i nadzirati "ciljeve kojima prijeti opasnost", naglasilo je u priopćenju ministarstvo unutarnjih poslova.

Odredba kojoj je cilj "zajamčiti sigurnost mnoštvu hodočasnika koji će u predstojećim danima stići u Rim i maksimalnu sigurnost brojnim dužnosnicima koji će doći na pokop", donesena je u suradnji s vatikanskim vlastima i sigurnosnom službom.

Dolazak na pokop Ivana Pavla II. najavili su, među ostalima, austrijski predsjednik Heinz Fischer, belgijski kralj Albert II. i kraljica Paola, španjolski premijer Jose Luis Zapatero, luksemburški premijer Jean-Claude Juncker, portugalski predsjednik Jorge Sampaio, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, sirijski predsjednik Bašar al-Assad, američki predsjednik George Bush, kanadski premijer Paul Martin, argentinski potpredsjednik Daniel Scioli, brazilski predsjednik Luis Inacio Lula da Silva, meksički predsjednik Vicente Fox.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙