FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odluka o danu Papinog pokopa u ponedjeljak

RIM/ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Prvi zbor kardinala koji trebajuodlučiti o datumu pokopa Svetog oca, održat će se u ponedjeljak kadaće u bazilici Svetog Petra u lijesu biti izloženo i tijelo Svetog oca,izjavio je glasnogovornik Vatikana Joaquin Navarro Valls u nedjeljuodmah poslije ponoći, a prenose agencije.
RIM/ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Prvi zbor kardinala koji trebaju odlučiti o datumu pokopa Svetog oca, održat će se u ponedjeljak kada će u bazilici Svetog Petra u lijesu biti izloženo i tijelo Svetog oca, izjavio je glasnogovornik Vatikana Joaquin Navarro Valls u nedjelju odmah poslije ponoći, a prenose agencije.

Papa je primio sakrament namijenjen bolesnima i umirućima u subotu navečer u svom vatikanskom apartmanu.

Vatikan je objavio i da se pokop Svetog oca "ne može održati prije četvrtka", prenosi Deutsche Presse Agentur. Službenu odluku o datumu pokopa donijet će zbor kardinala u ponedjeljak.

Očekuje se da će na pokop doći oko dva milijuna ljudi i dostojanstvenika iz cijelog svijeta, prenijela je talijanska televizija RAI u nedjelju.

Kardinal Joseph Ratzinger je pozvao svih 117 kardinala katoličke Crkve da dođu u Rim na konklavu koja će izabrati nasljednika pape Ivana Pavla II, javila je RAI.

Službena procedura biranja Papinog nasljednika počela je kratko nakon smrti Svetog oca. Mnogi kardinali ili "prinčevi crkve" već su stigli u Rim ili su kretali prema glavnom talijanskom gradu kada su čuli da se Papino zdravlje dramatično pogoršalo.

Konklava će se održati unutar 20 dana nakon Papine smrti u Sikstinskoj kapeli u skladu sa stotinama godina starim pravilima katoličke Crkve.

Nasljednik Ivana Pavla II bit će 265. osoba koja će voditi katoličku Crkvu od Isusove smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙