FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijski predsjednik pozvan žrtvovati 1.000 ovaca

DŽAKARATA, 12. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Susilo BambangYudhoyono objavio je u utorak kako je zamoljen da žrtvom 1.000 ovacaspriječi nove potrese u Indoneziji, no on je odbacio takvu molbutemeljenu na praznovjerju.
DŽAKARATA, 12. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono objavio je u utorak kako je zamoljen da žrtvom 1.000 ovaca spriječi nove potrese u Indoneziji, no on je odbacio takvu molbu temeljenu na praznovjerju.

"Primio sam brojne SMS poruke 'Molimo vas Gospodine predsjedniče, zakoljite 1.000 ovaca',", objavio je šef države.

Kako prenosi službena agencija Antara Yudhoyono je odbacio takav zahtjev kazavši da za niz potresa koji su pogodili Indoneziju postoji znanstveno objašnjenje.

Indoneziju je zadnjih tjedana pogodilo nekoliko potresa, poglavito otok Sumatru, a prema znanstvenicima potres od 26. prosinca 2004. snage 9,3 stupnjeva Richterove ljestvice nakon čega je slijedio vodeni udar tsunami, destabilizirao je regiju i otvorio put za "seriju potresa".

Vjerovanje u paranormalne pojave vrlo je rašireno u Indoneziji, golemom arhipelagu s najvećom muslimanskom populacijom na svijetu gdje žive još i manjinske kršćanske i hinduske zajednice te zajednice animista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙