FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka vlada očekuje uspješnu privatizaciju telekoma

PRAG, 29. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Povjerenstvo češke vlade zaprivatizaciju trebalo bi u utorak objaviti završetak prikupljanjaponuda za kupovinu vodećeg češkog telekomunikacijskog poduzeća CeskyTelecom (CT).
PRAG, 29. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Povjerenstvo češke vlade za privatizaciju trebalo bi u utorak objaviti završetak prikupljanja ponuda za kupovinu vodećeg češkog telekomunikacijskog poduzeća Cesky Telecom (CT).

Obvezujuće ponude četiri telekoma iz zapadne Europe dostavljene su češkom Fondu za državnu imovinu (FNM) koji bi krajem tjedna mogao imenovati pobjednika. Neki mediji javljaju da bi privatizacija CT-a mogla osigurati vladi neto prihod od 2,42 milijarde eura.

Prije četiri tjedna FNM je objavio kratki popis kandidata za kupovinu na kojem čelna mjesta zauzimali tk-financijski konzorciji France Telecom, švicarski Swisscom, španjolska Telefonica i belgijski Belgacom.

Češka vlada godinama pokušava prodati 51-postotni udio u vrlo profitabilnoj telekom kompaniji koja dominira na češkom tržištu fiksne i mobilne telefonije i širokopojasnih usluga. Dva prethodna pokušaja privatizacije propala su, uključujući i plan prodaje CT konzorciju danskog TDC-a i Deutsche Bank iz 2002., koji je bio "težak" 1,8 milijardu eura.

Potpredsjednik češke vlade Martin Jahn i ostali čelnici ustvrdili su da je privatizacija CT-a ovaj puta sasvim izvjesna. Jahn je nedavno izjavio da će vlada u slučaju da do početka travnja ne pronađe kupca prodati CT putem javnog natječaja.

CT je prošle godine izvijestio o neto dobiti od 185 milijuna eura u odnosu na gubitak od 59,6 milijuna eura u 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙