FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ protiv privatizacije "Jadrolinije"

RIJEKA, 7. ožujka 2005. (Hina) - Primorsko-goransko županijskoPoglavarstvo danas se usprotivilo uvođenju koncesija na državnimbrodskim linijama te privatizaciji najvećeg domaćeg putničkog brodara"Jadrolinije."
RIJEKA, 7. ožujka 2005. (Hina) - Primorsko-goransko županijsko Poglavarstvo danas se usprotivilo uvođenju koncesija na državnim brodskim linijama te privatizaciji najvećeg domaćeg putničkog brodara "Jadrolinije."

Na sjednici županijskog Poglavarstva istaknuto je da bi uvođenje koncesionara i konkurencije moglo štetiti Jadroliniji i povezivanju otoka i kopna, te da "Jadrolinija" treba ostati jedinstveno poduzeće.

"Jadrolinija" je najveći hrvatski putnički brodar u državnom vlasništvu, a u floti ima ukupno 55 brodova.

Također, Županija se protivi i prijedlogu da se izdaju koncesije za upravljanje trajektnim lukama kojima sada upravljaju županijske lučke uprave.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović potpisali su danas u Zagrebu ugovor o izradi studije "Koncepcija i prijedlog moguće privatizacije Jadrolinije".

Izradom studije predviđa se procjena vrijednosti Jadrolinije kao pretpostavke privatizacijskog procesa, prijedlog modela privatizacije i vlasničke strukture te program provedbe moguće privatizacije Jadrolinije.

U vezi s mogućom privatizacijom "Jadrolinije" podružnica Sindikata pomoraca Hrvatske u Jadroliniji najavila je skoro osnivanje udruge u kojoj će se okupiti osobe koje polažu pravo na dionice Jadrolinije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙