FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader odbacuje Glavaševu tvrdnju da je po direktivi iz Zagreba otkazana dvorana u Osijeku

ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Premijer i predsjednik HDZ-a IvoSanader odbacio je tvrdnju Branimira Glavaša da je po direktivi izZagreba onemogućeno da se u zgradi gospodarske komore u Osijeku održiinicijalni skup Udruge građana Hrvatskog demokratskog sabora Slavonijei Baranje.
ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader odbacio je tvrdnju Branimira Glavaša da je po direktivi iz Zagreba onemogućeno da se u zgradi gospodarske komore u Osijeku održi inicijalni skup Udruge građana Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje.

"Glavaš je doživio fijasko u srijedu navečer kada je vodstvo stranke došlo u Osijek i pozvalo sve čelnike općinskih i gradskih odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije. Sastanku se od četrdeset odbora odazvalo njih 37 i iskazalo lojalnost stranci", naglasio je Sanader.

Napomenuo je kako nema ništa protiv toga da Glavaš osnuje političku stranku jer je Hrvatska slobodna zemlja i u njoj već djeluje stotinjak političkih stranaka, no da HDZ ide dalje.

Glavaš je zbog ideje regionalizacije, koja je po ocjeni HDZ-a sadržana u političkoj platformi Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, izbačen iz stranke, a osječko baranjska organizacija HDZ-a, na čijem je čelu Glavaš bio, raspuštena je.

Za danas najavljeni inicijalni skup Udruge građana Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje nije održan jer je Županijska komora Osijek odlučila uskratiti dvoranu, ocijenivši da je skup poprimio političke konotacije. Glavaš je ustvrdio da je zabranu održavanja skupa u Županijskoj komori Osijek od predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića zatražio Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙