FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 19. travnja

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zautorak, 19. travnja:
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za utorak, 19. travnja:

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) započinju tri specijalizirana međunarodna sajma objedinjena u grupu sajmova Građenje i opremanje, na kojima će do 23. travnja nastupiti 1.605 izlagača iz 31 zemlje. U sastavu grupe sajmova Građenje i opremanje su 29. međunarodni sajam graditeljstva, 47. međunarodni sajam obrtništva i 18. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda - Interklima. U okviru ovih sajmova održat će se niz stručnih popratnih aktivnosti, poput Dana graditelja, promocije obrtničkih zanimanja "Želim biti majstor", a poseban događaj bit će Poslovna konferencija "Hrvatski izvoz u 2005. - poticaji i razvojni modeli". Kako je najavljeno, sajmove "Građenje i opremanje" otvorit će predsjednik Vlade Ivo Sanader (11,00 sati, Kongresni centar, ZV).

Po otvaranju sajmova, a u sklopu 47. međunarodnog sajma obrtništva MOS, održat će se tradicionalni Obrtnički forum, ove godine na temu "Poticaji za obrtništvo i poduzetništvo - proizvodnja - nove tehnologije - izvoz". (13,00 sati, dvorana Brijuni, ZV, Av. Dubrovnik 14)

VARAŽDIN - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorit će proizvodni pogon tvrtke BHS Corrugated Strojevi d.o.o. u sklopu Slobodne zone Varaždin (9,30 sati, Slobodna zona Varaždin, Trnovec).

ZAGREB - Vodstvo Agencije za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena) održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o aktualnostima na hrvatskom mirovinskom tržištu. (11,00 sati, Hagena, Gajeva 5)

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva održat će se sastanak predstavnika Gospodarsko-interesnog udruženja Croatiastočar te najznačajnijih predstavnika mesne industrije. Cilj sastanka je međusobno povezivanje proizvođača i uzgajivača. Kako su zanimanje pokazali i jedni i drugi tako će se razgovarati o stabiliziranju cijena mesa. Očekuje se prije svega dogovor oko prihvatljivih cijena koje će zadovoljiti tovljače žive stoke, a da su one ujedno prihvatljive prerađivačkoj industriji kao i u konačnici potrošačima (16,00 sati, Ministrstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - Poslovodstvo Hypo Alpe-Adria-Banke predstavit će na konferenciji za novinare nove kreditne proizvode te nove uvjete za ostale kredite. (10,30 sati, Hotel Regent Esplanade)

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske pošte i Optima telekoma potpisat će Ugovor o poslovnoj suradnji, nakon čega će biti održana i konferencija za novinare. (11,00 sati, Hrvatska pošta, Jurišićeva 13)

ZAGREB - Predstavnici Lufthanse u Hrvatskoj na susretu s novinarima će, među ostalim, govoriti o poslovnim planovima, uvođenju dodatnog leta Zagreb-Muenchen te novom ljetnom redu letenja (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Prosječna neto plaća za siječanj ove godine u Zagrebu iznosila je 5.000 kuna i bila je za 144 kune ili 2,8 posto manja u odnosu na prosjek iz prosinca lani 71 kunu ili 6,2 posto veća nego prosječna neto plaća za siječanj prošle godine.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, najviša prosječna neto plaća isplaćena za siječnja na području Zagreba bila u zračnom prijevozu i iznosila je 7.908 kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙