FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 19. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak,19. travnja, koje ćemo popratiti fotografijama.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 19. travnja, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u oproštajni posjet voditelja misije OESS-a u Hrvatskoj Petera Semnebyja (10 sati, Ured Predsjednika).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) počinju tri specijalizirana međunarodna sajma objedinjena u grupu sajmova Građenje i opremanje, na kojima će do 23. travnja nastupiti 1.605 izlagača iz 31 zemlje. U sastavu grupe sajmova Građenje i opremanje su 29. međunarodni sajam graditeljstva, 47. međunarodni sajam obrtništva i 18. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda - Interklima. U okviru ovih sajmova održat će se niz stručnih popratnih aktivnosti, poput Dana graditelja, promocije obrtničkih zanimanja "Želim biti majstor", a poseban događaj bit će Poslovna konferencija "Hrvatski izvoz u 2005. - poticaji i razvojni modeli". Kako je najavljeno, sajmove "Građenje i opremanje" otvorit će predsjednik Vlade Ivo Sanader (11,00 sati, Kongresni centar, ZV).

ZAGREB - Konferencija za novinare neovisnoga kandidata za gradonačelnika Zagreba Borisa Mikšića na kojoj će Mikšić najaviti tijek kampanje za predstojeće lokalne izbore. Osim toga, bit će predstavljeni i čelni ljudi Nezavisne liste Borisa Mikšić te potpisan koalicijski sporazum između Nezavisne liste Borisa Mikšića i Jadranskoga sabora te Zajednice građanskih udruga Republike Hrvatske, (12 sati, Ured neovisnoga kandidata za gradonačelnika Zagreba Borisa Mikšića, Ulica kneza Mislava 1).

ZAGREB - Otvorenje izložbe poznatoga finskog dizajnera Tapia Wirkkale. Muzej za umjetnost i obrt (MUO) ostvario je izložbu u suradnji s finskim Muzejem dizajna i Finskim veleposlanstvom u Zagrebu. (19 sati, MUO, Trg maršala Tita 10).

SPLIT - Utakmica 4. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše. Igraju Split CO i Zagreb (18 sati).

VATIKAN - U Vatikanu se nastavlja konklava za izbor novoga poglavara Rimokatoličke crkve. Na konklavi, koja je počela u ponedjeljak, 115 kardinala iza čvrsto zatvorenih vrata Sikstinske kapele bira nasljednika Ivana Pavla II., koji je preminuo 2. travnja. Novi, 264. po redu papa nije izabran u prvom krugu glasovanja u ponedjeljak navečer, što je vjernicima i svjetskoj javnosti objavljeno ispuštanjem crnog dima iz dimnjaka Sikstinske kapele.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Damir Senčar

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙