FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trade Air od sredine svibnja pokreće charter letove

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) -
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) -

Hrvatska zrakoplovna tvrtka Trade Air najavila je danas da će od sredine svibnja krenuti s redovitim charter letovima, prije svega iz Njemačke za Hrvatsku, a istodobno su novinarima predstavljena dva nova putnička zrakoplova u njihovoj floti, "Fokker 100".

Izvršni direktor Trade Aira Marko Cvijin naglasio je da se odluka o kretanju u charter poslovanje temelji na činjenici da hrvatski turizam bilježi snažan rast i da postoji potreba za prijevozom putnika.

Charter prijevoz obavljat će pod marketinškim imenom SunAdria, ne planira se uvođenje vlastitih linija, niti ulazak u segment niskotarifnih zračnih prijevoznika, kazao je Cvijin pojasnivši da je SunAdria tvrtka u stopostotnom vlasništvu Trade Aira.

Za 2005. Trade Air ima već potpisane ugovor o cherter letovima sa njemačkim tour operatorom Air Charter Market (ACM), za kojeg s planira obavljati 14 letova tjedno iz Njemačke u Hrvatsku.

Direktor ACM-a za Hrvatsku Ivica Lacković očekuje popunjenost zrakoplova oko 80 posto, a od lipnja do listopada planiraju prevesti oko 30 tisuća putnika.

SunAdria će tako od 16. svibnja do kraja godine letjeti iz Zagreba za Duesseldorf tri puta tjedno, što je prva izravna linija između ta dva grada, te jednom tjedno za Hamburg, što su prve izravne linije između Zagreba i ta dva grada. Nadalje će letjeti iz Zagreba za Frankfurt tri puta tjedno.

Split će izravnim letovima povezivati sa Duesseldorfom tri puta tjedno, sa Frankufurtom dva puta tjedno i sa Hamburgom jednom tjedno. Uvest će i jednom tjedno novu liniju Dubrovnik-Hamburg. Uz te linije, tijekom ljeta letjeti tri puta tjedno iz Splita za Oslo, te iz Splita i Dubrovnika za talijanski grad Bergamo jednom tjedno.

Tvrtka Trade Air osnovana je prije 10 godina, trenutno zapošljava 55 djelatnika, a u floti je pet zrakoplova. Zrakoplovi Fokker imaju kapacitet 109 sjedala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙