FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lufthansa uvodi dodatni let Zagreb-Muenchen

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Njemačka zrakoplovna tvrtkaLufthansa uvodi od 2. svibnja dodatni let na liniji Zagreb-Muenchen usvom ljetnom redu letenja, na kojem će letjeti svakodnevno u večernjimsatima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare te tvrtkena kojoj je bilo riječi o ljetnom redu letenja, te lanjskim globalnimposlovnim rezultatima Lufthanse.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa uvodi od 2. svibnja dodatni let na liniji Zagreb-Muenchen u svom ljetnom redu letenja, na kojem će letjeti svakodnevno u večernjim satima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare te tvrtke na kojoj je bilo riječi o ljetnom redu letenja, te lanjskim globalnim poslovnim rezultatima Lufthanse.

Direktor predstavništva Lufthanse za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Klaus Fussi ocijenio je da će dodatni večernji let za Muenchen omogućiti putnicima iz Zagreba priključne letove prema 25 europskih odredišta, te optimalni priljučak na večernje letove Lufthanse prema Dalekom istoku.

Lufthansa će tako sada, u suradnji sa Croatia Airlinesom (CA), tjedno nuditi ukupno 81 let iz hrvatskih zračnih luka. Riječ je o 26 letova na relaciji Zagreb-Muenchen, 28 letova na liniji Zagreb-Frankfurt, sedam letova iz Splita u Frankfurt, šest letova Dubrovnik-Frankfurt, a novost je sedam letova na relaciji Split-Muenchen koje će obavljati CA .

Inače u 2003. Lufthansa je u Hrvatskoj prevezla 122.759 putnika, što je 4,9 posto više u odnosu na 2002. a Fussi nije mogao odgovoriti koliko je putnika lani prevezeno u Hrvatskoj, zbog "code share" letova sa CA. Ustvrdio je samo da im je lani dosta porastao broj putnika u Hrvatskoj, a da ove godine očekuju mali porast broja putnika zbog jake konkurencije na hrvatskom zrakoplovnom tržištu.

Lufthansin program "Miles&More" koristi više do 12 tisuća putnika u Hrvatskoj, dometnuo je.

U svom novom ljetnom redu letenja Lufthansa putnici iz Hrvatske će moći birati između 12.700 tjednih letova prema 177 odredišta u 73 zemlje diljem svijeta. Otvorena je i mogućnost unajmljivanja privatnog mlažnjaka, a ciljani korisnici su viši menadžment tvrtaka.

U prvom kvartalu 2005. zrakoplovni koncern Lufthansa prevezao je 11,2 milijuna putnika ili 1,8 posto manje nego u prvom kvartalu 2004. Lani su ostvarili promet od 17 milijardi eura ili 6,3 posto veći promet nego u 2003., od čega su zrakoplovne kompanije unutar koncerna ostvarile 12,9 milijardi eura prihoda ili 10,3 posto više. Dobit Lufthanse nakon oporezivanja lani je bila 404 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙