FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupštine Droge i Kolinske potvrdile udruživanje

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Skupštine prehrambenih tvrtki Droga iKolinska prihvatili su danas sve odluke svojih uprava i nadzornihodbora o udruživanju, čime je stvorena nova tvrtka Droga Kolinska kojabi trebala biti registrirana do kraja travnja ove godine.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Skupštine prehrambenih tvrtki Droga i Kolinska prihvatili su danas sve odluke svojih uprava i nadzornih odbora o udruživanju, čime je stvorena nova tvrtka Droga Kolinska koja bi trebala biti registrirana do kraja travnja ove godine.

Novi Nadzorni odbor nove tvrtke do kraja travnja, kako je najavljeno, imenovat će novu upravu, a do srpnja bi trebala uslijediti i kotacija dionica Droge Kolinske na Ljubljanskoj burzi.

Dioničari dviju tvrtki dali su danas suglasnost na Sporazum o spajanju od 28. siječnja 2005, prihvatili novi Statut, kao izvješća uprava i nadzornih odbora o spajanju, kao i revizorska izvješća.

Na skupštini Droge iz Portoroža bilo je 65,4 posto dioničara s pravom glasa, a na skupštini ljubljanske Kolinske 94,4 posto dioničara, navodi se u zajedničkom priopćenju dvije tvrtke.

Kako je rečeno, udruživanjem će nova tvrtka hvatati lakše korak s najvećim prehrambenim tvrtkama regije, a najavljeno je i intenzivno širenje na tržišta bivše Jugoslavije i Rusije.

Najveći dioničar Kolinske bio je Istrabenz s 93-postotnim vlasničkim udjelom, koji će u novoj tvrtki Droga Kolinska imati udjel od 55 posto. Slovenska odškodninska družba i Kapitalska družba, imaju zajedno približno 10 posto nove tvrtke, a među većim vlasnicima su investicijsko društvo Maksima s gotovo 8 posto udjela te osiguravatelj Triglav s 4 posto udjela.

Droga Kolinska, kako je najavljeno, a prenosi slovenska tiskovna agencija STA, početkom svibnja će potpisati Sporazum o strateškem partnerstvu sa srpskom tvrtkom Grand Prom, čime će vrijednost Droge Kolinske biti još povećana. Grand Prom će u Drogi Kolinski imati od 3,5- do 3,7-postotni vlasnički udjel.

Spajanjem Droge i Kolinske u Drogu Kolinsku nastala je najveća slovenska prehrambena tvrtka čiji će godišnji prihodi iznositi više od 50 milijardi tolara, (1,54 milijardi kuna).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙