FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Germanwings uvodi letove iz Berlina u Zagreb i Split

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Njemačka niskotarifna zrakoplovnatvrtka Germanwings od 5. lipnja počet će letjeti iz Berlina u Zagreb iu Split, čime će Berlin, uz Köln i Stuttgart postati treće odredište uNjemačkoj s kojim će Hrvatska biti povezana redovnim linijama tekompanije, a to je ujedno i prva direktna linija koja spaja Berlin iHrvatsku.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Njemačka niskotarifna zrakoplovna tvrtka Germanwings od 5. lipnja počet će letjeti iz Berlina u Zagreb i u Split, čime će Berlin, uz Köln i Stuttgart postati treće odredište u Njemačkoj s kojim će Hrvatska biti povezana redovnim linijama te kompanije, a to je ujedno i prva direktna linija koja spaja Berlin i Hrvatsku.

Direktor za odnose sa javnošću tvrtke Andreas Engel na današnjoj je konferenciji za novinare kazao da je i prije uvođenja tih letova, vladao veliki interes za karte na toj destinaciji. Dodao je da im je Zagreb važan zbog brojnih poslovnih veza sa Njemačkom, ali i velikog interesa njemačkih turista.

Letovi će se odvijati nekoliko puta tjedno na ruti prema Zagrebu, te prema Splitu, a planira se uvođenje linije Köln - Dubrovnik. Trenutno se progovara sa dubrovačkom zračnom lukom oko toga, a Engel očekuje da će pregovori završiti krajem svibnja ili u lipnju, nakon čega bi odmah mogli početi letjeti za Dubrovnik.

Napomenuo je da su za uvođenje Dubrovnika u ljetni red letenja svakako zaslužni i odlični rezultati koje je Germanwings prošle godine ostvario na liniji Köln - Split na kojoj je popunjenost aviona bila gotovo sto postotna.

U 2005. Germanwings na hrvatskom tržištu namjerava ostvariti 20 posto više prevezenih putnika nego u 2004. Na destinaciji Zagreb-Köln do sad je prevezeno 43 tisuće putnika, a popunjenost letova u 2004. je bila 85 posto, a u 2005. trenutno iznosi 88 posto. Na letu Zagreb-Stuttgart prevezeno je do sad 20 tisuća putnika, dok je popunjenost letova u 2004. iznosila 78 posto, a trenutno je 81,3 posto.

Germanwings je lani ostvario povećanje prometa za više od 60 posto, a broj putnika je bio za 46 posto veći nego 2003. Promet se sa 150 milijuna eura u 2003. povećao na 247 milijuna eura lani, a broj putnika porastao je s 2,4 milijuna u 2003. na oko 3,5 milijuna u 2004. godini. U 2005. predviđaju ostvariti više od 320 milijuna eura prometa.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙