FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada Večernjeg lista za kratku priču pripala B. Vujčiću

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Glavna urednica Večernjeg listaRužica Cigler uručila je danas u zagrebačkom hotelu The Westin prvunagradu na 40. natječaju Večernjeg lista za najbolju kratku pričuBorislavu Vujčiću za pripovijetku "Zaštićeni svjedok".
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Glavna urednica Večernjeg lista Ružica Cigler uručila je danas u zagrebačkom hotelu The Westin prvu nagradu na 40. natječaju Večernjeg lista za najbolju kratku priču Borislavu Vujčiću za pripovijetku "Zaštićeni svjedok".

Na natječaj za nagradu Večernjeg lista za kratku priču "Ranko Marinković" pristiglo je oko 2 tisuće priča od kojih je 47 objavljeno u Večernjem listu.

Deset autora je ušlo u uži izbor za nagrade a Borisalv Vujčić, Zdravko Prlenda i Romana Brolih osvojili su prva mjesta.

Ocjenjivački sud na čelu s akademikom Miroslavom Šicelom obrazložio je kako Vujčićeva priča nosi snažnu simboličnu težinu vremena u kojoj autor uspjeva ocrtati karakter glavnoga junaka u ozračju viđenja vlastita sprovoda.

Književnik Borislav Vujčić je suosnivač s Radom Šerbedžijom kazališta Ulysses u Vodnjanu.

Druga nagrada pripala je Sarajliji Zdravku Prlendi za priču "Koraci na kaldrmi" s temom iz ratnoga Sarajeva. Prlenda je dobitnik jedne književne nagrade na natječaju britanskoga veleposlanstva u Sarajevu.

Trećenagrađena priča mlade Zagrepčanke Romane Brolih "Ko je to došel, Cilika?" govori o "neumitnom rastanku s voljenim bićem". Autorica još piše pjesme za hrvatsku estradu.

Prvonagrađeni Borislav Vujčić dobio je novčanu nagradu od 8 tisuća kuna i mobitel, Zdravku Prlendi je za drugo mjesto pripao mobitel i 6 tisuća kuna, dok je Romana Brolih s mobitelom dobila još i 4 tisuće kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙