FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za književnu nagradu "Ksavera Šandora Gjalskog"

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Raspisan je natječaj za dodjeluknjiževne nagrade ''Ksavera Šandora Gjalskog" za 2005., na koji semogu prijaviti književna djela objavljena od 1. rujna prošle do 1.rujna ove godine.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Raspisan je natječaj za dodjelu književne nagrade ''Ksavera Šandora Gjalskog" za 2005., na koji se mogu prijaviti književna djela objavljena od 1. rujna prošle do 1. rujna ove godine.

Književnim djelom koje se natječe za nagradu smatra se roman, zbirka pripovjedaka, priča, novela ili putopisa, izvijestila je danas Kulturna manifestacija "Dani Ksavera Šandora Gjalskog" u Zaboku i Društvo hrvatskih književnika koji su raspisali natječaj.

Nagrada, ustanovljena 1979. radi poticanja književnog stvaralaštva u Hrvatskoj i u čast hrvatskom književniku Ksaveru Šandoru Gjalskom, dodjeljuje se svake godine za najbolje objavljeno prozno književno djelo hrvatskih autora, a sastoji se od novčane svote, diplome i plakete s likom Ksavera Šandora Gjalskog - rad akademskog kipara Ive Kerdića.

Radovi se dostavljaju u pet primjeraka Prosudbenom povjerenstvu pri Društvu hrvatskih književnika do 1. rujna, a nagrada će biti uručena u Zaboku 29. listopada 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙