FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest spisateljica u utrci za britansku književnu nagradu Orange

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Imena šest spisateljica koje su ušleu uži krug natjecanja za proznu književnu nagradu objavljena su uponedjeljak u Londonu.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Imena šest spisateljica koje su ušle u uži krug natjecanja za proznu književnu nagradu objavljena su u ponedjeljak u Londonu.

Tri Britanke i tri Amerikanke natjecat će se za nagradu vrijednu 30.000 funti, a pobjednica će biti poznata 7. lipnja, prenosi BBC.

Nagrada se dodjeljuje spisateljicama koje pišu na engleskom.

Britanka rođena u koncentracijskom logoru u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata Marina Lewycka, koja danas živi u Sheffieldu, nominirana je za debitantsko djelo "A Short History of Tractors in Ukrainian", mračnoj komediji o obiteljskoj zavadi.

Jane Gardam iz Kenta jedina je autorica koja je već dvaput osvojila drugu književnu nagradu - Whitbread, za roman godine. Nominirana je za 15. roman "Old Filth".

Treća britanska spisateljica Joolz Denby ušla je u uži krug s trećim romanom "Billie Morgan", o 40-godišnjakinji koja pokušava zaboraviti vlastitu mračnu prošlost ubojice.

Američke spisateljice nominirane za Orange su Sheri Holman za "The Mammoth Cheese", njezin treći roman, Maile Meloy za debitanski roman "Liars and Saints" te Lionel Shriver, Amerikanka koja živi u Londonu i New Yorku, nominirana za sedmi roman "We Need to Talk About Kevin".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙