FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva nagrada "Marin Držić" književniku Miri Gavranu

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Prvu nagradu "Marin Držić" za dramskitekst za 2004. Ministarstva kulture dobio je književnik Miro Gavran zatekst "Nora danas", a drugu ravnopravno dijele Marijana Nola za tekst"Fantazija" i Gordana Ostović za tekst "Parsifal", objavljeno je učetvrtak na konferenciji za novinare.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Prvu nagradu "Marin Držić" za dramski tekst za 2004. Ministarstva kulture dobio je književnik Miro Gavran za tekst "Nora danas", a drugu ravnopravno dijele Marijana Nola za tekst "Fantazija" i Gordana Ostović za tekst "Parsifal", objavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Povjerenstvo je dodijelio i dvije treće nagrade dramskoj umjetnici Zdenki Heršak za djelo "Kazalište u kući" i Maji Sviben za tekst "Točka izvorišta".

Osim brončane skulpture prvonagrađenom pripada novčana svota od 30 tisuća kuna, drugonagrađenima po 20 i trećenagrađenim po 10 tisuća kuna.

Nagrade će se uručiti na svečanosti Marulićevih dana 22. travnja u Splitu.

Na natječaj se prijavilo 57 dramskih tekstova, a o nagradama je odlučivalo Povjerenstvo u kojem su bili dramski pisac i kazališni kritičar Boris B. Hrovat, predsjednik te teatrologinja Sanja Nikčević i dramska umjetnica Branka Cvitković, članice.

Pomoćnik ministra Srećko Šestan izrazio je zadovoljstvo velikim brojem dobrih dramskih tekstova te se složio s članovima Povjerenstva da ih sve treba preporučiti za izvedbu.

Boris B. Hrovat je uz ostalo rekao da je Povjerenstvo imalo vrlo zahtjevan posao u određivanju nagrada te naglasio da su tekstovi izraz suvremene hrvatske društvene stvarnosti.

Natječaj je pokazao da je kakvoćom i brojnošću hrvatskoj drami zajamčena budućnost, smatra Horvat.

Nagrade "Marin Držić" dodjeljuju se od 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙