FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: raspisan natječaj za književnu nagradu "Drage Gervaisa"

RIJEKA,14. travnja 2005.(Hina) - Odbor književne nagrade "DrageGervaisa" izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare da jeraspisan ovogodišnji natječaj za tu nagradu.
RIJEKA,14. travnja 2005.(Hina) - Odbor književne nagrade "Drage Gervaisa" izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare da je raspisan ovogodišnji natječaj za tu nagradu.

Nagrada "Drago Gervais", pod pokroviteljstvom grada Rijeke, dodjeljuje se za neobjavljeno djelo te za djelo na čakavštini objavljeno od 1. siječnja 2004. do 31. ožujka 2005. Rok predaje djela je do 1. lipnja.

Nagrade iznose po 20.000 kuna za svaku kategoriju, a podmiruje ih grad Rijeka iz proračuna. Dobitniku nagrade za neobjavljeno djelo osim novčane nagrade omogućuje se i tiskanje nagrađena djela.

U prosudbenom tijelu su predstavnici Odjela gradske uprave za kulturu, gradskoga Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo, Odsjeka za kroatistiku i Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Rezultati natječaja bit će objavljeni 15. rujna.

Nagrada se od 1961. do 1974. dodjeljivala svake godine, a od tada svake druge godine.

(Hina) xdsil ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙