FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo albanskog Ministarstva prometa posjetilo "Đ. Đaković"

SLAVONSKI BROD/ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - "Đuro Đaković" imavelike šanse sudjelovati u projektu modernizacije albanskihželjeznica, izgradnji mostova i drugih objekata cestovneinfrastrukture u Albaniji, istaknuli su članovi albanskog izaslanstvaMinistarstva prometa i telekomunikacija nakon današnjeg obilaskaproizvodnih pogona "Đure Đakovića".
SLAVONSKI BROD/ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - "Đuro Đaković" ima velike šanse sudjelovati u projektu modernizacije albanskih željeznica, izgradnji mostova i drugih objekata cestovne infrastrukture u Albaniji, istaknuli su članovi albanskog izaslanstva Ministarstva prometa i telekomunikacija nakon današnjeg obilaska proizvodnih pogona "Đure Đakovića".

Impresioniran visokim standardima proizvodnje ministar Spartak Poci najavio je kako će već slijedeći tjedan "Grupaciju Đaković" posjetiti stručnjaci njegova ministarstva radi konkretiziranja razgovora o mogućnostima proizvodnje vagona za albanske željeznice. Od drugih projekata koje planiraju, a u kojima bi mogla sudjelovati tvrtka Đ. Đaković, spomenuo je izgradnju mosta na sjeveru Albanije vrijednog 10 milijuna eura. Priliku za sudjelovanje u projektima izgradnje i montaže čeličnih mostova vidi "Đuro Đaković Montaža" koja je kao podizvođač 2001. i 2002. bila prisutna na albanskom tržištu. Osim proizvodnje teretnih vagona za potrebe modernizacije albanskih željeznica Đakovićeva Specijalna vozila spremna su ponuditi i opremu za razminiranje.

Albanski ministar prometa i telekomunikacija Spartak Poci posjetio je danas i Tvornicu željezničkih vozila Gredelj i tom je prigodom uspostavljen načelan dogovor o ponudi za dva rekonstruirana dizel motorna vlaka i osam klimatiziranih putničkih vagona, izvijestili su iz Gredelja.

Predsjednik uprave Gredelja Ivan Tolić kazao je da za osam dana predstavnici albanskog Ministarstva prometa i telekomunikacija stižu u posjet Gredelju, kada će se konkretizirati sva tehnička pitanja vezana uz ponudu. Tolić danas nije želio govoriti o vrijednosti ugovora, dok ne čuje detalje o zahtjevima albanske strane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙