FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 20. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 20. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Marina Matulović Dropulić bit će nositeljica HDZ-ove liste za Grad Zagreb, jednoglasno su odlučili članovi zagrebačkog HDZ-a na večerašnjoj sjednici kojoj su nazočili i predsjednik stranke Ivo Sanader i član Predsjedništva Vladimir Šeks. Predsjednik HDZ-a Sanader potvrdio je da je Marina Matulović Dropulić i najizglednija kandidatkinja za gradonačelnicu, naglasivši da najprije treba ostvariti izbornu pobjedu. Aktualna ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marina Matulović Dropulić kazala je na konferenciji za novinare da se odlučila prihvatiti čelno mjesto na listi jer aktualna gradska vlast u proteklom mandatu nije ništa učinila u Gradu Zagrebu.

ZAGREB - Medicinski potpomognuta oplodnja prihvatljiva je za dvije trećine hrvatskih građana, a isto toliko njih misli da pobačaj ne treba zakonom zabraniti, navodi se u rezultatima istraživanja koje je GfK-Centar za istraživanje tržišta proveo ovoga mjeseca. Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku od tisuću osoba starijih od 15 godina, osobnom anketom u domaćinstvu. Istraživanje je pokazalo da prosječno 66 posto anketiranih u cijeloj Hrvatskoj smatra prihvatljivim postupak umjetne oplodnje, a ne podržava ga 16 posto. Na pitanje "Smatrate li da se u Hrvatskoj treba zabraniti pobačaj?" potvrdno je odgovorilo 23 posto građana, dok ih je 66 posto bilo protiv te mogućnosti, navodi se u istraživanju.

KARLOVAC - Za današnjeg boravka u Karlovcu predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je da na putu pregovaranja s Europskom unijom, Hrvatska mora dokazati da je vjerodostojna u potpunoj suradnji s Haaškim sudom. "Ako se utvrdi odgovornost onih koji su omogućili Ivici Rajiću da tri puta mijenja identitet, da dobije novce za kupnju stana i poslovnog prostora i fiktivno zaposlenje, te ako se ustanovi tko je sudjelovao u zaštiti 'ahmićke skupine', tada vjerodostojnost suradnje s haaškim tribunalom možemo postići samo ako ih procesuiramo", rekao je Mesić.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan danas je gospodarsku politiku Vlade ocijenio nesmislenom i nerazvojnom, prozvavši Vladu da previše lijepo govori, a premalo radi. "Umjesto razvojne i smislene politike od Vlade dobivamo politiku preživljavanja do ovih i onih izbora, do početka pregovora i tome slično", kazao je Račan na konferenciji za novinare. Račan je istaknuo da SDP ne može ne upozoravati na "maglovite perspektive izlaska iz teške gospodarske situacije koje nudi Vlada". "Negativna kretanja ne mogu se riješiti arogancijom prema kritičarima i lijepim frazama. Vlada previše lijepo govori, a premalo radi", ocijenio je Račan.

ZAGREB - Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici osudilo i odbacilo političku inicijativu Branimira Glavaša o osnivanju Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje jer je takvo djelovanje u suprotnosti s proklamiranom politikom i programom HDZ-a. Osudilo je i neprimjereno Glavaševo ponašanje u Saboru u ophođenju s kolegama zastupnicima, ističe se u priopćenju Predsjedništva stranke. Glavaš je jučer napustio sjednicu Istražnog povjerenstva za brodogradilište "Viktor Lenac", nezadovoljan 'curenjem' informacija. Glavašev stranački kolega i član Povjerenstva Florijan Boras taj je potez ocijenio prenagljenim, rekavši da je upravo Glavaš "osoba koja se najviše slika i trči za novinarima". Čuvši od novinara što je Boras rekao, Glavaš ga je u saborskom hodniku nazvao pogrdnim riječima, rekavši da je Boras "sramota za HDZ".

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić, Vlade Ivo Sanader i Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sastali su se danas te dogovorili formiranje Državnog odbora za obilježavanje 10. obljetnice vojno-redarstvenih akcija Bljesak i Oluja, priopćeno je iz Odjela za informiranje Ureda Predsjednika. Na čelu Državnog odbora bit će predsjednici Republike, Vlade i Hrvatskog sabora. Prva sjednica Državnog odbora održat će se sutra navečer, navodi se u priopćenju.

RIJEKA - Članovi Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) smatraju da je lovstvo na kvarnerskim otocima jednako tradicionalno kao i ovčarstvo te da bi lovna sezona na otocima, u sklopu razvoja lovnog turizma, mogla trajati cijelu godinu, rekao je danas tajnik HLS-a Ivan Budor na okruglom stolu o ovčarstvu i lovstvu na kvarnerskim otocima. Okrugli stol organizirala je Primorsko-goranska županija s ciljem rješavanja neusklađenih zakonskih odredaba i doprinosa održivu razvoju. Naime, ovčari kvarnerskih otoka već dulje, uz potporu ekoloških udruga, upozoravaju na štete koje im, tvrde, čini alohtona divljač. Ističu da divlje, svinje, jeleni lopatari, čagljevi, medvjedi i mufloni kolju ovce i ugrožavaju ovčarstvo te traže njihovo hitno uklanjanje.

KARLOVAC - U Karlovcu je danas pušten u promet Most grada Alessandrije koji spaja dvije gradske četvrti na obalama Kupe i čini dio prometnog gradskog prstena za odvajanje lokalnog od tranzitnog prometa, a nazvan je u čast 40. obljetnice prijateljstava s tim talijanskim gradom. Na prigodnoj svečanosti most vrijedan 32 milijuna kuna, čiju su gradnju financirale Hrvatske autoceste, pustili su u promet gradonačelnica Alessandrije Mara Scagna i gradonačelnik Karlovca Božo Joha, a na svečanosti je bio i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

KARLOVAC - Vozač koji je jutros oko 10 sati vozio u suprotnom smjeru autocestom Zagreb-Rijeka u pravcu Rijeke, star je oko osamdeset godina, a bijelim "peugeotom" starim tridesetak godina prevalio je dvadesetak kilometara, doznaje se od direktora Sektora održavanja autoceste Ante Pribanića čiji su ga ophodari sustigli i uputili na pravi dio ceste. Karlovačkoj policiji popodne još nije bilo poznato tko je vozio u suprotnom smjeru, rekao je glasnogovornik Tomislav Kotić ne skrivajući ljutnju što su ophodari pomogli vozaču da se ukloni na pravi dio autoceste, bez da su ga zadržali ili barem zapisali registracijsku oznaku. Glasnogovornik Kotić rekao je da je potraga za počiniteljem u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙