FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Županijski i Gradski odbor HDZ-a odbio ostavke Glavaša i Šišljagića

OSIJEK, 21. travnja 2005. (Hina) - Županijski i Gradski odbor Hrvatskedemokratske zajednice Osječko-baranjske županije i Osijeka odbio jeponuđene ostavke predsjednika Branimira Glavaša i VladimiraŠišljagića, koje su ponudili zbog "pritiska iz Središnjice HDZ-avezano uz ideju da se u nedjelju osnuje udruga građana Hrvatskidemokratski sabor Slavonije i Baranje".
OSIJEK, 21. travnja 2005. (Hina) - Županijski i Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije i Osijeka odbio je ponuđene ostavke predsjednika Branimira Glavaša i Vladimira Šišljagića, koje su ponudili zbog "pritiska iz Središnjice HDZ-a vezano uz ideju da se u nedjelju osnuje udruga građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje".

Na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora, Izbornog stožera i Koordinacija predsjednika općinskih i gradskih odbora, kao i na današnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a, jednoglasno su odbijene ponuđene ostavke, uz obrazloženje da županijski i gradski članovi HDZ-a ostaju "uz ljude koji su i do sada vodili interes regije gdje se živi daleko teže nego u ostalim dijelovima Hrvatske".

"U slučaju da nadležna stranačka tijela donesu odluku o isključenju Branimira Glavaša iz Hrvatske demokratske zajednice, članovi Županijskog odbora, Izbornog stožera HDZ-a Osječko-baranjske županije i predsjednici općinskih i gradskih odbora, kao i Gradski odbor HDZ-a Osijeka istupit će iz Hrvatske demokratske zajednice", navodi se u zaključcima Županijskog i Gradskog odbora.

Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) kao nestranačka udruga građana osnovat će u nedjelju, 24. travnja, Inicijativni odbor u kojemu je do sada više od stotinu istaknutih građana Slavonije i Baranje, čija su se imena jučer pojavila na web stranici www.slavonija.org. Razlog osnivanja HDSSB-a je, i po riječima Branimira Glavaša, "težak život građana i obveza onih koji su biračima obećali bolji život da se krene s oživljavanjem slavonsko-baranjske regije".

Cilj je djelovanja udruge građana Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje okupljanje građana regije oko programa, poradi svekolikog napretka regije Slavonije i artikulacije gospodarskih, političkih, socijalnih, kulturnih, obrazovnih i ekoloških interesa građana unutar okvira Republike Hrvatske kao supsidijarne decentralizirane i policentrične države, u kontekstu projekta Europe regija i europskih integracija, stoji u nacrtu Programske deklaracije udruge građana. Posebno je istaknuto kako Udruga građana HDSSB isključuje svako autonomaštvo.

Saborski zastupnik Branimir Glavaš i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije sazvao je konferenciju za novinare danas u 15,30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙