FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown traži od vodstva RS imena sudionika i ostatka žrtava Srebrenice

BANJA LUKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u BiH PaddyAshdown u četvrtak je izvijestio novinare da je podsjetio premijeraRepublike Srpske Peru Bukejlovića i šefa MUP RS Darka Matijaševića dasu dužni dostaviti oko 200 imena pripadnika Specijalnih postrojbipolicije RS i isto toliko imena postrojbe Vojske RS iz Zvornika kojisu sudjelovali u zbivanjima u Srebrenici između 10. i 19. srpnja 1995.godine kada je ubijeno oko 7,8 tisuća Bošnjaka.
BANJA LUKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown u četvrtak je izvijestio novinare da je podsjetio premijera Republike Srpske Peru Bukejlovića i šefa MUP RS Darka Matijaševića da su dužni dostaviti oko 200 imena pripadnika Specijalnih postrojbi policije RS i isto toliko imena postrojbe Vojske RS iz Zvornika koji su sudjelovali u zbivanjima u Srebrenici između 10. i 19. srpnja 1995. godine kada je ubijeno oko 7,8 tisuća Bošnjaka.

Ashdown također traži pojašnjenje za 319 osoba koje se ne pominju u Konačnom izviješću Komisije za Srebrenicu, a navedene su u prvom Izviješću.

«Institucije RS moraju dostaviti ove podatke, kao i neke informacije iz Vojske RS, a ministar Matijašević mi je to i obećao tijekom današnjih razgovora», kazao je Ashdown novinarima.

On je pojasnio kako će, da se ne bi ometala sudska istraga, na zahtjev Glavne tužiteljice Haškoga suda Carle del Ponte zadržati u diskreciji imena više od 800 osoba involviranih u zločine počinjene u Srebrenici, a koje se još uvijek nalaze na radnim mjestima u institucijama BiH i entiteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙