FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Komemoracija u povodu Papine smrti

SARAJEVO, , 5. travnja 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatskogkulturnog društva Napredak, u Sarajevu je u utorak održanakomemoracija u povodu smrti pape Ivana Pavla II. kojoj su bili nazočninajviši državni dužnosnici Bosne i Hercegovine (BiH), te istaknutijavni i kulturni djelatnici.
SARAJEVO, , 5. travnja 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, u Sarajevu je u utorak održana komemoracija u povodu smrti pape Ivana Pavla II. kojoj su bili nazočni najviši državni dužnosnici Bosne i Hercegovine (BiH), te istaknuti javni i kulturni djelatnici.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjo Topić posebice je istaknuo važnost odnosa Ivana Pavla II. prema BiH, Hrvatskoj i cijeloj regiji.

"Bez Papine podrške Hrvatska, BiH i Slovenija bile bi puno teže priznate, ako bi uopće i bile priznate. Vatikan je u slučaju tih zemalja napravio iznimku jer obično čeka godinama da prizna nove države i nove granice", rekao je Topić.

"Papa je o BiH govorio 263 puta koristeći svaku prigodu za to", kazao je Topić i podsjetio na Papine riječi prigodom posjeta Banjoj Luci: "Budućnost vaše zemlje ovisi o vama".

Apostolski nuncij u BiH Abril y Castillo Santos govorio je o bogatoj Papinoj baštini, važnoj za razvoj kršćanstva.

Predsjednik Predsjedništva BiH Borislav Paravac u prigodnom je govoru uz ostalo podsjetio na Papin posjet Sarajevu 1997. i na njegovu važnost za uspostavu trajnog mira i povjerenja u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙