FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt o upravljanju eko sustavom sliva Neretve i Trebišnjice

DUBROVNIK, 13. travnja 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danaspredstavljen regionalni projekt "Integrirano upravljanje eko sustavomsliva Neretve i Trebišnjice".
DUBROVNIK, 13. travnja 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas predstavljen regionalni projekt "Integrirano upravljanje eko sustavom sliva Neretve i Trebišnjice".

Hrvatska, BiH i Republika Srpska dobile su darovnicu od Globalnog fonda za zaštitu okoliša koji se plasira preko Svjetske banke u iznosu od 450 tisuća američkih dolara.

Cilj je projekta izrada zbirnog prijedloga aktivnosti nakon čega bi se od Fonda zatražila financijska potpora od osam milijuna kuna i to dva za Hrvatsku, a šest za BiH.

Kako je istaknuo koordinator radne skupine s hrvatske strane Miroslav Štajnbauer, predstavnici dvije države i Svjetske banke dogovorili su aktivnosti za ostvarenje projekta. Među ostalim, bilo je riječi i o problematici povećanja saliniteta u dolini Neretve, o čemu će biti pripremljena studija koja treba definirati načine kako zaustaviti taj proces. Također se razgovaralo i o kontroli zagađivanja, počevši od termoelektrane Gacka, pa nizvodno od Trebinja i utjecajima na područje Dubrovčako-neretvanske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙