FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RBA: 2 milijuna kuna za poduzetništvo i građane Bakra

BAKAR/ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Grad Bakar i RaiffeisenbankAustria d.d. (RBA) potpisali su danas u Bakru dva ugovora - zakreditiranje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, vrijedan 1,5milijuna kuna, te za kreditiranje građana putem namjenskih stambenihkredita za uređenje pročelja i krovišta, vrijedan 500.000 kuna.
BAKAR/ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Grad Bakar i Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) potpisali su danas u Bakru dva ugovora - za kreditiranje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, vrijedan 1,5 milijuna kuna, te za kreditiranje građana putem namjenskih stambenih kredita za uređenje pročelja i krovišta, vrijedan 500.000 kuna.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Bakra Desimir Širola te direktorica riječke podružnice RBA Senka Pinezić.

Poslovna suradnja u kreditiranju razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Bakra uključuje 150.000 kuna iz proračuna Bakra, koje će banka multiplicirati u omjeru 1:10 te osigurati kreditni fond od 1,5 milijuna kuna. Iz tog će se kreditnog fonda odobravati kunski krediti s valutnom klauzulom u eurima i rokom otplate do 10 godina, što uključuje mogući poček do najviše 2 godine. Redovna kamatna stopa iznosi 6,5 posto godišnje, a zbog subvencije grada sa dva postotna poena, kamata za krajnjeg korisnika iznosit će 4,5 posto godišnje.

Sličan je princip i kod suradnje na kreditiranju građana putem namjenskih stambenih kredita za uređenje pročelja i krovišta, pri čemu će se sredstava grada od 50 tisuća kuna uvećati na kreditni fond od 500.000 kuna. Iznosi kredita mogu biti od 1.000 do 15.000 eura, s rokom otplate do 10 godina i kamatom, koja sa subvencijom grada, za krajnjeg korisnika iznosi 4,35 posto godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙