FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: O primjeni Europske povelje o malim i srednjim poduzećima

RIJEKA,18. travnja 2005.(Hina) - Osnovna načela i projekt uvođenjaEuropske povelje o malim i srednjim poduzećima u Primorsko-goranskužupaniju i cijelu Hrvatsku predstavili su danas u Rijeci predstavniciŽupanije, regije Friuli-Venezia-Giulia, konzultantske kuće"Informesta" i Regionalne razvojne agencije "Porina".
RIJEKA,18. travnja 2005.(Hina) - Osnovna načela i projekt uvođenja Europske povelje o malim i srednjim poduzećima u Primorsko-goransku županiju i cijelu Hrvatsku predstavili su danas u Rijeci predstavnici Županije, regije Friuli-Venezia-Giulia, konzultantske kuće "Informesta" i Regionalne razvojne agencije "Porina".

Primjena Povelje, kako je navedeno, imat će utjecaja na procjenu Europske komisije pri ulasku Hrvatske u Europsku uniju, odnosno omogućit će županijama važnu ulogu u tom procesu.

U projektu uvođenja Europske povelje o malim i srednjim poduzećima surađuju Primorsko-goranska, Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija te talijanske regije Friuli-Venezia- Giulia i Veneto. Projekt ostvaruju "Informest" iz Gorizie i "Porin" iz Rijeke.

Cilj je projekta poduprijeti županijske vlasti pri uvođenju političkih promjena i projekata za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te stvaranje povoljnijih uvjeta za uvođenje načela Europske povelje o malim i srednjim poduzećima.

Osnovna su načela Povelje obrazovanje i obuka u poduzetništvu, jeftinije i brže pokretanje poslovanja, bolje zakonodavstvo, dostupnost vještina, unaprjeđenje pristupa internetu, veća korist od jedinstvenog tržišta, prilagodba poreznih sustava, tehnološko jačanje malih tvrtaka, razvoj e-poslovanja te veća zastupljenost interesa malih tvrtaka u Europskoj uniji i nacionalnim gospodarstvima.

U sklopu projekta planira se utvrditi razlike između Povelje i hrvatskog zakonodavstva te koje je mjere potpore malom i srednjem poduzetništvu moguće provesti na lokalnoj i regionalnoj razini.

Župan Zlatko Komadina je rekao da je Primorsko-goranska županija još 1991. počela podupirati malo i srednje poduzetništvo te da će to i nastaviti. Osim županijske uprave, potporu razvoju malih i srednjih poduzeća daje još 18 ustanova i organizacija u županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙