FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeno osam Javnih poziva za Projekte poticanja poduzetništva u 2005.

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Ministrstvo gospodarstva rada ipoduzetništva objavilo je danas javne pozive za osam od ukupno 23projekta poticanja poduzetništva za ovu godinu.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Ministrstvo gospodarstva rada i poduzetništva objavilo je danas javne pozive za osam od ukupno 23 projekta poticanja poduzetništva za ovu godinu.

Riječ je o javnim pozivima za provedbu projekta "Edukacija u poduzetništvu", projekt "Poduzetničke potporne institucije", projekt poticanja marketinških aktivnosti gospodarskih subjekata i jedinica lokalne i područne samouprave, , projekt stručnog usavršavanja obrtnika, projekt "Majstorska škola", projekt razvoja strukovnih škola koje obrazuju učenike za obrtnička zanimanja te projekt poticaja obrtnicima i trgovačkim društvima kod kojih učenici imaju praktičnu nastavu.

Javni pozivi objavljeni su u dnevnim novinama i na internet stranicama Ministarstva.

Hrvatska Vlada početkom mjeseca prihvatila je Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini, kojim se predviđa da će država projekte poduzetništva poticati sa 183,15 milijuna kuna, ili 80 milijuna kuna više nego lani.

Tako je primjerice za promidžbu poduzetništva namijenjeno ukupno 800 tisuća kuna, za projekte namijenjene poticanju konkurentnosti 24 milijuna kuna, za poticanje razvoja zadrugarstva 3,8 milijuna kuna, za edukaciju u poduzetništvu 5,2 milijuna kuna, za poticanje poduzetničke infrastrukture 100 milijuna kuna, za kreditiranje poduzetništva 36,2 milijuna kuna, a za razvoj obrtništva 11,75 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙