FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeno sedam Javnih poziva za poticanje poduzetništva

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva objavilo je danas novih sedam javnih poziva za projektepoticanja poduzetništva u ovoj godini.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas novih sedam javnih poziva za projekte poticanja poduzetništva u ovoj godini.

Nakon jučerašnjih osam poziva, Ministarstvo je uz današnjih sedam, ukupno objavilo 15 od ukupno 23 poziva za projekte poticanja poduzetništva za ovu godinu.

Riječ je o javnom pozivu za projekt "Očuvanje obrtničke tradicije", zatim za projekt "Učenička zadruga" i "Učeničko poduzeće", za projekte "Nova zadruga", "Poduzetnički inkubatori, "Umjetnički obrti" i "Tradicionalni obrti" te za projekt stipendiranja učenika u deficitarnim zanimanjima.

Tako će se primjerice bespovratne potpore za projekt očuvanja obrtničke tradicije dodijeljivati u iznosu do 30 tisuća kuna, dok primjerice za projekt učeničke zadruge i učeničko poduzeće ukupna poticajna sredstva mogu iznositi do 15 tisuća kuna.

Hrvatska Vlada početkom mjeseca prihvatila je Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini, kojim se predviđa da će država projekte poduzetništva poticati sa 183,15 milijuna kuna, ili 80 milijuna kuna više nego lani.

Za promidžbu poduzetništva namijenjeno je ukupno 800 tisuća kuna, za projekte namijenjene poticanju konkurentnosti 24 milijuna kuna, za poticanje razvoja zadrugarstva 3,8 milijuna kuna, za edukaciju u poduzetništvu 5,2 milijuna kuna, za poticanje poduzetničke infrastrukture 100 milijuna kuna, za kreditiranje poduzetništva 36,2 milijuna kuna, a za razvoj obrtništva 11,75 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙