FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV: otvoren Zagreb Transport Show

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Treći Međunarodni sajam gospodarskihvozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb TransportShow", otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Treći Međunarodni sajam gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Show", otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu.

Na sajmu je izloženo 105 modela gospodarskih vozila, od kojih 12 premijerno, a ukupno se predstavlja 24 robne marke tih vozila. Priredba traje do nedjelje, 10. travnja i okuplja 413 izlagača iz 23 zemlje i Hrvatske, na 26 tisuća četvornih metara izložbenog prostora.

Otvarajući sajam, predsjednik saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze Radimir Čačić istaknuo je važnost nastavka strateške orijentacije Hrvatske na izgradnju prometne infrastrukture. Pritom, rekao je Čačić, Hrvatska je najviše odmakla u izgradnji cesta i autocesta, a sve se više otvara potreba za modernizacijom željezničkog i pomorskog prometa te određivanjem međunarodne tržišne pozicije hrvatskih zračnih luka.

Državni tajnik za promet Dražen Breglec oslikao je važnost prometa u ukupnom hrvatskom gospodarstvu podacima o 98 tisuća zaposlenih u prometnom sektoru, što je 6,9 posto od ukupno zaposlenih u Republici Hrvatskoj. Oni, kako je rekao, ostvaruju 6,9 posto ukupnog hrvatskog BDP-a i to s voznim parkom koji je u tek 28 postotnom udjelu mlađi od deset godina.

Zagreb Transport Show održava se svake dvije godine, izmjenjujući se sa sajmom "Zagreb Auto Show". Ove je godine u odnosu na 2003. izložbeni prostor povećan za 5 posto, dok je izlagača 14 posto više.

Sajam je član elitne obitelji svjetskih sajmova OICA-a, Međunarodnog udruženja proizvođača vozila i dijelova.

Uz izložbu vozila i opreme pripremljen je stručno-popratni program, uz ostalo okrugli stol o željeznicama na X. paneuropskom koridoru (6. travnja) te stručni skup o europskim integracijama i hrvatskim cestovnim prijevoznicima (9. travnja).

U sklopu sajma održava se i prodajna izložba oldtimer vozila, kao i razna natjecanja u brzini i spretnosti u vožnji.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙